Historisk arkiv

Nye håndvåpen til Forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(13.10.05) Forsvarsdepartementet har godkjent et prosjekt for anskaffelse av nye lettere våpen med gode siktemidler samt oppgradering av et antall av de eksisterende AG-3.

Nye håndvåpen til Forsvaret

(13.10.05) Forsvarsdepartementet har godkjent et prosjekt for anskaffelse av nye lettere våpen med gode siktemidler samt oppgradering av et antall av de eksisterende AG-3. Det skal også anskaffes granatutskytningsrør (GUR), nødvendig logistikk og utdanningsmateriell. -Denne anskaffelsen vil sammen med tilføring av mørkeutrustning tilføre Forsvarets avdelinger et betydelig løft i den personlige utrustningen, sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

De nye riflene gir soldatene et lettere våpen med gode siktemidler, og en oppgradert AG-3 gir et kraftfullt våpen med tilsvarende økt siktekapasitet. Behovet for nye og oppgraderte våpen er relatert til behovet for å kunne drive strid i mørket. Derfor vil mørkeutrustning bli anskaffet til et begrenset antall våpen i et separat prosjekt. Deler av AG-3 beholdningen har god teknisk kvalitet og en oppgradert versjon kan ha god operativ verdi i inntil 10 år.

Anskaffelse av nye nærforsvarsvåpen, middelstungt og lett maskingevær vil skje gjennom separate prosjekter på et senere tidspunkt.