Historisk arkiv

Polsk orden tildelt forsvarsminister Kristin Krohn Devold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(21.09.05) Statsråd Kristin Krohn Devold ble i går tildelt den polske orden ” Knight’s Cross of the Order of Merit of the Republic of Poland”.

Polsk orden tildelt forsvarsminister Kristin Krohn Devold

(21.09.05) Ved en enkel seremoni i den polske ambassaden i Oslo i går ble statsråd Kristin Krohn Devold tildelt den polske orden ” Knight’s Cross of the Order of Merit of the Republic of Poland” av den polske ambassadøren til Norge, H.E. Ryszard Czarny.

Statsråden la i sin takketale vekt på de gode og nære forbindelsene mellom Polen og Norge, både generelt og innenfor forsvarssektoren spesielt. Som et eksempel brukte hun samarbeidet mellom Sjøforsvaret og den polske marinen i forbindelse med overføringen av fire Kobben-klasse ubåter. Polen overtok den første norske undervannsbåten i 2002, og den siste ble overlevert i 2004.

Polens President, Aleksander Kwasniewski legger følgende til grunn ved tildeling av denne ordenen: ”Utenlandske statsborgere eller polakker som bor i utlandet som har bidratt til internasjonalt samarbeid og spesielt til samarbeid mellom Polen og andre land”.


Bilde: Overrekkelsen ble foretatt av den polske ambassadøren til Norge H.E. Ryszard Czarny.