Historisk arkiv

Regulering av aktiviteten i Forsvaret for 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(01.04.05) Etter at merforbruket i Forsvarets militære organisasjon (FMO) i 2004 ble kjent, har Forsvaret foretatt en helhetlig vurdering av en rekke tiltak med den målsetting at forbruket i 2005 skal balansere i samsvar med vedtatt budsjett.

Regulering av aktiviteten i Forsvaret for 2005

(01.04.05) Etter at merforbruket i Forsvarets militære organisasjon (FMO) i 2004 ble kjent, har Forsvaret foretatt en helhetlig vurdering av en rekke tiltak med den målsetting at forbruket i 2005 skal balansere i samsvar med vedtatt budsjett. Tiltakene skal søkes gjennomført uten at det går ut over den videre omstilling og modernisering av Forsvaret og dets operative evne. Det presiseres at omstillingsmålene for 2005 står fast.

Tiltak for å holde vedtatt budsjett for 2005

FMOs driftsnivå var, som merforbruket avdekket, ved utgangen av 2004 høyere enn hva vedtatt budsjett for 2005 gir rom for. Forsvarsdepartementet har derfor pålagt Forsvarssjefen å iverksette tilstrekkelige tiltak innenfor sitt fullmaktsområde for å regulere aktiviteten slik at den samsvarer med vedtatt budsjett for 2005.

Redegjørelse for merforbruket i 2004

Regjeringen tar sikte på å legge frem en sak for Stortinget tidlig i april der den informerer om årsaker til merforbruket i forsvarssektoren i 2004 og om tiltak for å hindre gjentakelser.

Tiltakene for å bedre økonomistyringen i Forsvaret inkluderer blant annet et prosjekt for å forbedre grunnlaget for personell- og organisasjonsdata, en reduksjon av antall personer med bestiller– og attestasjonsfullmakt, utarbeidelse av nye retningslinjer for horisontal samhandel (”internfakturering”), iverksettelse av nye retningslinjer som innskjerper godkjenning av konsulentbruk, og en tiltakspakke for å heve kompetansen innen forvaltning og økonomistyring i FMO.

Eventuelle konsekvenser for 2005-budsjettet

Eventuelle budsjettendringer for 2005 må vedtas av Stortinget. Det er derfor viktig at de innsparinger som utredes blir forelagt Stortinget, og at det ikke iverksettes irreversible tiltak for å dekke merforbruket før Stortinget har behandlet saken. Når det gjelder eventuelle budsjettmessige konsekvenser for 2005 av merforbruket i 2004 vil regjeringen derfor komme tilbake til dette i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2005. Dette for å kunne gjennomføre drøftinger med budsjettpartnere og finne frem til en løsning et flertall i Stortinget kan stille seg bak.

Forsvarssjefen er bedt om å skaffe seg nødvendig handlingsrom for eventuelt å kunne dekke inn hele/deler av merforbruket i FMO i 2004 i budsjettåret 2005. Dette skjer gjennom forberedelse og iverksetting av nødvendige og reversible tiltak innenfor forsvarssjefens fullmaktsområde. Forsvarssjefens reguleringstiltak skal i første rekke settes inn der merforbruket var størst i 2004, i Hæren og i Forsvarets logistikkorganisasjon.