Historisk arkiv

Storfint besøk på Reitan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(01.09.05) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold og finansminister Per Kristian Foss besøkte i dag Landsdelskommando Nord-Norge i Bodø.

Storfint besøk på Reitan

(01.09.05) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold og finansminister Per Kristian Foss besøkte i dag Landsdelskommando Nord-Norge (LDKN) i Bodø. De to statsrådene fikk demonstrert hovedkvarterets evne til krisehåndtering. Det ble gitt en orientering om øvelse Barents Rescue 05, som er den største katastrofeøvelsen på norsk jord noensinne. Finansministeren fikk også en nærmere orientering om det økende samarbeidet mellom Kystvakten og Tollvesenet.

- Samarbeidet mellom Forsvaret og øvrige deler av samfunnet, som for eksempel Politi og Tollvesenet, er viktig. Dette er gode eksempler på at samarbeid mellom ulike sektorer gir resultater, sa forsvarsministeren etter besøket. Statsråden fremhevet Forsvarets evne og kapasitet innen krisehåndtering. En kapasitet som også kan utnyttes av andre etater.

De to statsrådene fikk ved avslutningen av besøket en praktisk demonstrasjon av samarbeidet mellom Kystvakten og Tollvesenet. Personell fra Kystvaktfartøyet Åhav og det lokale tollvesen inspiserte en dansk tråler i Bodø havn.

Bilde: Forsvarsminister Kristin Krohn Devold, finansminister Per Kristian Foss, sjef LDKN, admiral Trond Grytting samen med personell fra Kystvakten og Tollvesenet.

Landsdelskommandoen er et moderne hovedkvarter med høy kompetanse innen ledelse av militære operasjoner. Hovedkvarteret viste hvordan Forsvaret gjennom utnyttelse av moderne teknologi, kombinert med kontinuerlig trening og øving, er i stand til å lede krisesituasjoner som kan komme andre sektorer til nytte.

Forsvaret deltar med betydelige ressurser på øvelse Barents Rescue 05. Øvelsen ledes av Justisdepartementet. Målet for øvelsen er blant annet å forenkle kommunikasjonen og samarbeidet mellom ulike sivile og militære enheter. Øvelsen starter i dag og varer til 9. september.

Les mer om Barents Rescue på Forsvarsnett.