Historisk arkiv

Utnevnelser i Forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(21.01.05) I statsråd i dag er det foretatt fire utnevnelser til sentrale stillinger i Forsvaret.

Pressemelding

Nr.: 2/2005
Dato: 21.01.05

Utnevnelser i Forsvaret

I statsråd i dag er det foretatt fire utnevnelser til sentrale stillinger i Forsvaret. Brigader Trond Ragnarsøn Karlsen er utnevnt til generalmajor og økonomisjef i Forsvaret (sjef for den nyopprettede Personell- og økonomistaben i Forsvarsstaben). Brigader Espen Amundsen er utnevnt til generalmajor og sjef for Fellesstaben i Forsvarsstaben. I disse stillingene er det lagt særlig vekt på å velge offiserer med solid utdanning og tjenesteerfaring innen økonomi- og ressursstyring. Brigader Tom Henry Knutsen er utnevnt til generalmajor og sjef for Forsvarets skolesenter, og kommandør Arne Røksund er utnevnt til flaggkommandør og sjef for Forsvarets stabsskole.

Ny økonomisjef i Forsvaret

Brigader Trond Ragnarsøn Karlsen (46) er i statsråd i dag utnevnt til generalmajor i Luftforsvaret og beordres til tjeneste i den nyopprettede stillingen som sjef for Personell- og økonomistaben i Forsvarsstaben fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer. Brigader Karlsen har siden 2003 tjenestegjort som nestleder i Avdeling for økonomi og styring i Forsvarsdepartementet.

Brigader Karlsen har sin økonomiutdannelse fra intendanturlinjen ved Sjøkrigsskolen der han ble uteksaminert i 1983. Videre har han utdanning fra Forsvarets stabsskole II (1993), og Forsvarets høyskole (1998).

Han har bred erfaring fra plan- og budsjettarbeid, både fra flere perioder i Luftforsvarsstaben og fra Fellesstaben i Forsvarets overkommando, og ikke minst fra sin tjeneste som nestleder i Avdeling for økonomi og styring i Forsvarsdepartementet. Siden høsten 2004 har han ledet arbeidet med omstillingen av Forsvarets logistikkorganisasjon.

Ny sjef for Fellesstaben

Brigader Espen Amundsen (50) er i statsråd i dag utnevnt til generalmajor og beordres til tjeneste i den nyopprettede stillingen som sjef for Fellesstaben i Forsvarsstaben fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer. Brigader Amundsen kommer fra stillingen som stabssjef i Luftforsvarsstaben.

Brigader Amundsen har sin økonomiutdannelse fra intendanturlinjen ved Sjøkrigsskolen (1979), han har Master of Science in Management fra Naval Postgraduate School, USA (1987), og videre Forsvarets stabsskole II (1992), og Forsvarets høyskole (2002).

Han har tjenesteerfaring blant annet som seksjonsleder og avdelingssjef i Luftforsvarsstaben, som sjef for forvaltningsgruppen ved Rygge hovedflystasjon, som prosjektleder i Plan- og budsjettstaben i Forsvarets overkommando, og som stabssjef i Luftforsvarsstaben. Han har således lang erfaring fra plan- og budsjettarbeid, og god innsikt i den pågående omstillingen av Forsvaret.

Stillingen er nyopprettet og er tillagt ansvaret for felles virksomhet i Forsvaret, dvs. utdanning og virksomhet innen logistikk, kommando og kontroll, og Forsvarets skolesenter. Dette vil bidra til klarere styringslinjer og ansvarsforhold knyttet til denne delen av Forsvarets virksomhet.

Ny sjef for Forsvarets skolesenter

Brigader Tom Henry Knutsen (48) er i statsråd i dag utnevnt til generalmajor i Luftforsvaret, og beordres til tjeneste som sjef for Forsvarets skolesenter fra den tid Forsvarsdepartementet bestemmer. Han har gjennomført en omfattende militær utdanning, herunder Luftkrigsskolen, stabsskole i Canada og Air War College i USA. Han har også vært stipendiat ved Norsk utenrikspolitisk institutt.

Brigader Knutsen har blant annet tjenestegjort som stabsoffiser i Luftforsvarsstaben, hovedlærer ved Forsvarets stabsskole, skolesjef ved Luftkrigsskolen og som luftvernsinspektør. Han har tjenestegjort som seksjonssjef i Forsvarsdepartementet fra 1. august 2003.

Ny sjef for Forsvarets stabsskole

Kommandør Arne Røksund (45) er i statsråd i dag utnevnt til flaggkommandør i Sjøforsvaret og beordres til tjeneste som sjef for Forsvarets stabsskole med tiltredelse fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Kommandør Arne Røksund er utdannet fra Sjøkrigsskolen, og har i tillegg stabsskole i Norge og i Frankrike. Han har nettopp fullført sin doktorgradsavhandling i historie ved Universitetet i Oslo. Han har inngående kunnskaper om det militære og sivile utdanningssystemet og er således godt skikket til å lede stabsskolen gjennom den forestående omleggingen til et militært masterstudium. Kommandør Røksund har tjenestegjort i forskjellige operative stillinger om bord på undervannsbåt og på kystvaktfartøy. Røksund har i de senere årene bekledd sentrale stillinger innen forsvarsplanlegging, i Forsvarsanalysen 96 ved Forsvarets forskningsinstitutt og i Forsvarsstudien 2000. Siden 1. august 2003 har han tjenestegjort som sjef for seksjonen for personellpolitikk i Forsvarsdepartementet. Han har i sin tid i FD ledet arbeidet med ny befalsordning og Lov om personell i Forsvaret.