Historisk arkiv

Avtale om fiskerisamarbeid mellom Norge og Sør-Korea

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

I forbindelse med statsminister Bondeviks besøk i Sør-Korea undertegnet Norge og Sør-Korea 24. januar en intensjonsavtale om utvidet samarbeid på fiskerisektoren. Fra norsk side ble avtalen underskrevet av statssekretær i Fiskeridepartementet Solveig Strand og fra koreansk side av fiskeriminister Sam Nan Yu. (24.01.02)

Pressemelding

Nr.: 4/2002
Dato: 24.01.2002
Kontaktperson: Avd.direktør Astrid Holtan 22 24 64 93

Avtale om fiskerisamarbeid mellom Norge og Sør-Korea

I forbindelse med statsminister Bondeviks besøk i Sør-Korea undertegnet Norge og Sør-Korea 24. januar en intensjonsavtale om utvidet samarbeid på fiskerisektoren. Fra norsk side ble avtalen underskrevet av statssekretær i Fiskeridepartementet Solveig Strand og fra koreansk side av fiskeriminister Sam Nan Yu.

- Mulighetene for et utvidet samarbeid mellom Norge og Sør-Korea er store og begge parter er interessert i å utvikle kontakten, sier statssekretær Solveig Strand.

Avtalen slår fast at det annethvert år skal holdes et møte mellom partene der viktige temar blir ressursforvaltning, havbruk, handel med sjømatprodukter og forskning. Det vil bli utveksling av eksperter mellom Norge og Sør-Korea innen ulike forskningsfelter.

I de politiske samtalene ble oppfølging av avtalen diskutert, og første møte blir trolig i Norge til høsten. Andre temaer i de politiske samtalene var handel med sjømatprodukter og spørsmål i tilknytning til Verdens handelsorganisasjon – WTO.