Historisk arkiv

Laksekonsesjoner til privat forskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeriminister Svein Ludvigsen vil øke den private innsatsen i havbruksforskningen og åpner for å gi større laksekonsesjoner til private forskningsformål. Dette skal medvirke til å øke verdiskapingen i havbruksnæringen. (17.04.2002)

Pressemelding

Nr.: 23/2002
Dato: 17.04.2002
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Magnor Nerheim 90 57 09 41/ 22 24 64 60

Laksekonsesjoner til privat forskning

Fiskeriminister Svein Ludvigsen vil øke den private innsatsen i havbruksforskningen og åpner for å gi større laksekonsesjoner til private forskningsformål. Dette skal medvirke til å øke verdiskapingen i havbruksnæringen.

På årsmøtet i Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening i Bergen onsdag sa Ludvigsen at han nå oppretter en egen arbeidsgruppe som skal utarbeide en helt ny forskning- og utviklingsforskrift for lakse- og ørretkonsesjoner.

- Jeg vil blant annet invitere Biomarint Forum til denne arbeidsgruppen i tillegg til næringens organisasjoner, sa fiskeriministeren. Det nye regelverket skal blant annet legge til rette for konsesjoner til private "forskningshoteller", store anlegg der private interesser kan utøve forskning.

Etter det nye regelverket som nå skal utvikles vil lakse- og ørretkonsesjoner kunne tildeles andre formål enn de som naturlig går under begrepet matfiskproduksjon, og det legges dermed til rette for å utvikle et større spekter av produkter.