Historisk arkiv

Organisasjonskart og beskrivelse av seksjonenes ansvarsområder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Avdeling for kystforvaltning

Seksjon for forvaltning og sjøtransport

Langtidsplanlegging for sjøtransporten gjennom Nasjonal transportplan, nasjonal havnepolitikk, fiskerihavneutbygging og etatsstyring av Kystverket.

Seksjon for sjøsikkerhet og navigasjonssystemer.

Maritim infrastruktur, herunder bl.a. fyr- og merketjenesten, elektroniske navigasjonssystemer, lostjenesten, trafikksentraler og meldings- og informasjonssystemer. Den sivile navigasjonspolitikken.

Administrasjons- og forskningsavdelingen

Personalseksjonen

Personal-, kompetanse og organisasjonsutvikling i departementet og underliggende etater, personalforvaltning, rekruttering, lokale lønnsfohandlinger, fellessaker og høringssaker, virksomhetsplaner og beredskapssaker.

Dokumentasjons- og IT-seksjonen

IT- utvikling i departementet og underliggende etater, bibliotek, arkiv, brukerstøtte, systemvedlikehold, departementets driftsbudsjett, departementets regnskaps- og lønnsforvaltning og interne driftsoppgaver.

Forsknings- og økonomiseksjonen

Statsbudsjettet og øvrige budsjettdokumenter, systemansvar for etatsstyringen og etatsstyring av Fiskeridirektoratet, økonomisk analyse, samordning av departementets forskningspolitikk og instituttpolitikk.

Ressurs- og havavdelingen

Ressursseksjonen

Kvoteforhandlinger og internasjonale fiskeriavtaler, sjøpattedyr, de nasjonale fiskerireguleringene, årlige deltakelsesreguleringer og førstehåndsomsetningen.

Havmiljøseksjonen

Koordinering av Fiskeridepartementets miljøpolitikk, internasjonale havmiljøorganisasjoner, ressurs- og havforskningssaker og Havforskningsinstituttet.

Seksjon for fiskeriøkonomi og struktur

Ressursfordeling, flåtestruktur, konsesjons- og deltagelsesaker, samt spørsmål knyttet til økonomiske og næringsmessige forhold i fisket og fiskeflåten.

Havbruks- og markedsavdelingen

Havbruksseksjonen

Tilrettelegging og forvaltning av havbruksnæringen etter oppdrettsloven og havbeiteloven.

Seksjon for trygg sjømat

Sikre trygg sjømat "fra fjord til bord"; regelverk og Sjømattilsyn gjennom hele produksjonsskjeden, herunder fiskefôr og helse.

Markedsseksjonen

Markedsadgang globalt (WTO) og europeisk (EU/EØS) og markedsarbeid for norsk sjømat, herunder Eksportutvalget for fisk (EFF).

Seksjon for næringsutvikling

Næringsøkonomi, næringsrettet FoU og nyskapning knyttet til havbruk og marint basert industri, herunder bioteknologi. Kompetanse, rekruttering og regionalpolitiske spørsmål.

Denne seksjonslederen leder også sekretariatet for Regjeringsutvalget for marin verdiskaping (RMV).

Organisasjonskart ny struktur



Organisasjonskart