Historisk arkiv

Styrker sin innsats som departement for sjøsikkerhet, miljø og mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeridepartementet endrer sin organisasjon for blant annet å møte store utfordringer knyttet til havmiljø, sjøsikkerhet og trygg sjømat. - Vi former et moderne og framtidsrettet departement. I tillegg til de viktige oppgavene innen ressursforvaltning, sjøtransport og næringsutvikling styrker vi spesielt innsatsen som departement for sjøsikkerhet, miljø og mat, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen. (19.02.2002)

Pressemelding

Nr.: 8/2002
Dato: 19.02.2002
Kontaktperson: Departementsråd Jørn Krog tlf. 22 24 64 08

Fiskeridepartementet omorganiserer:

Styrker sin innsats som departement for sjøsikkerhet, miljø og mat

Fiskeridepartementet endrer sin organisasjon for blant annet å møte store utfordringer knyttet til havmiljø, sjøsikkerhet og trygg sjømat.

- Vi former et moderne og framtidsrettet departement. I tillegg til de viktige oppgavene innen ressursforvaltning, sjøtransport og næringsutvikling styrker vi spesielt innsatsen som departement for sjøsikkerhet, miljø og mat, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Fiskeridepartementet har de siste åra vært gjennom en omfattende utviklingsprosess der det er utarbeidet en egen strategi for departementet under visjonen "Verdier fra havet – Norges framtid", med tilhørende tiltaksplan. Det er også utarbeidet egen informasjonsstrategi for departementet og underliggende etater.

Det blir egne seksjoner for markedsarbeid, for trygg sjømat og for næringsutvikling. Havmiljøet får en egen seksjon, det samme gjør sjøsikkerhet og navigasjonssystemer. Omorganiseringen skjer innenfor departementets fire hovedavdelinger.

- Vi gjennomfører omleggingene for å få til en enda bedre håndtering av sentrale saker som er viktige for folk flest. Det gjelder økt innsats for sjøsikkerhet og det gjelder å sikre et rent kyst- og havmiljø i vid forstand. Vi må kunne garantere både norske forbrukere og forbrukere av norsk sjømat verden over at vi leverer sunn og trygg mat og det trengs en ekstra innsats for å sikre markedene for en økende norsk sjømatproduksjon i framtida, fastslår fiskeriministeren.

Samtidig understreker Svein Ludvigsen at en bærekraftig forvaltning av havets ressurser fortsatt har høyeste prioritet og det vil hele tiden være en viktig oppgave å sikre kystarealer og andre rammebetingelser for utviklingen av norsk havbruksnæring.