Historisk arkiv

Vil endre vanntrekkprosenten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeriministeren tok opp spørsmålet om vanntrekk med den danske minister for fødevarer, Mariann Fischer Boel, i et møte i København i dag. I omsetnings- og kontrollsammenheng er det viktig å vite hvor mye av den landede fangst som er fisk, og hvor mye som er vann. (12.04.2002)

Pressemelding

Nr.: 21/2002
Dato: 12.04.2002
Kontaktperson: Petter Meier, underdirektør, tlf. 22 24 64 49, 48 00 24 92

Vil endre vanntrekkprosenten

Fiskeriminister Svein Ludvigsen varslet i dag at Norge vil iverksette samme vanntrekkprosent som Danmark fra 1. januar 2003 dersom EU og Norge ikke kommer til enighet om dette spørsmålet i forbindelse med høstens kvoteforhandlinger

Fiskeriministeren tok opp spørsmålet om vanntrekk med den danske minister for fødevarer, Mariann Fischer Boel, i et møte i København i dag. I omsetnings- og kontrollsammenheng er det viktig å vite hvor mye av den landede fangst som er fisk, og hvor mye som er vann.

Norge har i dag en vanntrekkprosent på 4, mens Danmark opererer med 13% for sild og 8% for makrell. Undersøkelser foretatt både i Danmark og i Norge viser at det reelle vanninnholdet er 2%. Dette gir dansk fiskeindustri en stor konkurransefordel.

Norge og EU har i flere år arbeidet for å nå frem til en felles vanntrekkprosent på et lavest mulig nivå. Partene har nedsatt en arbeidsgruppe som har fått i oppdrag å foreslå felles vanntrekkprosent i forbindelse med høstens fiskeriforhandlinger mellom Norge og EU.