Historisk arkiv

Endringer i strukturen for oljeverndepoter på Vestlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Oljeverndepoet på Fedje flyttes til Florø samtidig som det opprettes et nytt statlig mellomdepot på Fedje, og depoet i Bergen styrkes og flyttes til oljebasen på Ågotnes. – På denne måten oppnår vi en bedre og mer effektiv oljevernberedskap for hele vestlandskysten. Vi får en beredskap som er tilpasset dagens risikobilde, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen. (12.09.2003)

Pressemelding

Nr.: 58/2003
Dato: 12.09.2003
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig 22 24 64 37

Endringer i strukturen for oljeverndepoter på Vestlandet

Oljeverndepoet på Fedje flyttes til Florø samtidig som det opprettes et nytt statlig mellomdepot på Fedje, og depoet i Bergen styrkes og flyttes til oljebasen på Ågotnes. – På denne måten oppnår vi en bedre og mer effektiv oljevernberedskap for hele vestlandskysten. Vi får en beredskap som er tilpasset dagens risikobilde, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Depoene går inn i rekken av til sammen 15 statlige hoveddepoer og 10 mellomdepoer langs norskekysten. Disse sees i sammenheng med den kommunale og private oljevernberedskapen. Den samlede beredskapen i Nord-Hordland er den mest slagkraftige langs hele norskekysten, med hensyn til beredskapsressurser og responstid.