Historisk arkiv

Får fortsette torskefisket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskerimyndighetene har bestemt at de større kystfartøyene får økt sine maksimalkvoter slik at de kan fortsette torskefisket inntil de tildelte gruppekvotene er tatt. Fiskeriminister Svein Ludvigsen sier han legger avgjørende vekt på at hver av de fire gruppene kystflåten er inndelt i skal få fiske sine gruppekvoter av torsk. (12.12.03)

Pressemelding

Nr.: 86/2003
Dato: 12.12.2003
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams tlf. 22246440

Får fortsette torskefisket

Fiskerimyndighetene har bestemt at de større kystfartøyene får økt sine maksimalkvoter slik at de kan fortsette torskefisket inntil de tildelte gruppekvotene er tatt. Fiskeriminister Svein Ludvigsen sier han legger avgjørende vekt på at hver av de fire gruppene kystflåten er inndelt i skal få fiske sine gruppekvoter av torsk.

De to kystfartøygruppene under 15 meters lengde har overfisket torskekvotene, mens fartøyene i lengdegruppe 15-21 meter og 21-28 meter fortsatt har igjen en del av gruppekvotene.

- Det er viktig for meg at det ikke flyttes fisk mellom gruppene. Det er urimelig om en gruppe skal lide fordi en annen har overfisket kvoten. Derfor skal de større kystfartøyene få fortsette torskefisket til gruppekvotene deres er tatt, sier Svein Ludvigsen.

Dette fisket gjelder kystfartøy som fisker torsk med konvensjonelle redskaper nord for 62. graden.