Historisk arkiv

Fiskeriministeren holder rederiet ansvarlig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Den islandske tråleren ”Gudrun Gisladottir” ligger fremdeles havarert i Vestvågøy i Lofoten. ”Gudrun” Gisladottir” havarerte ved Nappstraumen i juni 2002. (04.09.03)

Pressemelding

Nr.: 55/2003
Dato: 04.09.2003
Kontaktperson:
Statssekretær Janne Johnsen 48 08 26 46
Informasjonsrådgiver Dag H. Nestegard 48 17 02 09

Den havarerte tråleren ”Gudrun Gisladottir” fremdeles ikke hevet:

Fiskeriministeren holder rederiet ansvarlig

Den islandske tråleren ”Gudrun Gisladottir” ligger fremdeles havarert i Vestvågøy i Lofoten. ”Gudrun” Gisladottir” havarerte ved Nappstraumen i juni 2002.

Fiskeriminister Svein Ludvigsen er svært bekymret for fremdriften i hevingsarbeidet og understreker at rederiet har overskredet både tidsfristen for tømming av oljen om bord, samt fristen for å heve og fjerne både fartøy og last. Kystverket følger operasjonen tett og det er statsrådens ambisjon at den pågående hevingen skal fullføres slik at både olje, last og fartøy blir fjernet. - Selskapet som står for hevingen mener selv at det gjenstående arbeidet kan gjøres innen en frist på 4 - 6 uker, sier statsråden. Seløy Undervannsservice kom inn i prosjektet i februar i år, og har til nå fått havaristen snudd på kjølen, bare selve løftet gjenstår.

På bakgrunn av hevingsarbeidets utvikling vurderer Kystverket nå løpende om og eventuelt når det blir nødvendig for staten å overta arbeidet for rederiets regning. – Jeg understreker at det er rederiet som er ansvarlig for å fjerne havaristen. Vi vil holde rederiet ansvarlig om nødvendig også gjennom rettssystemet, sier Svein Ludvigsen.

Fiskeriminister Svein Ludvigsen er tilgjengelig for pressen på Tromsø Lufthavn mellom klokka 1730 og 1830 i dag, torsdag 4. september 2003.