Historisk arkiv

Konkurranseutsetting av Kystverkets produksjonsenhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Fiskeridepartementet vil be Kystdirektoratet utrede en etablering av Kystverkets produksjonsvirksomhet som et heleid statlig AS. En konkurranseutsetting vil medføre en effektivisering av ressursbruken innen havne- og farledssektoren. (15.10.2003)

Pressemelding

Nr.: 68/2003
Dato: 15.10.2003
Kontaktperson: Kirsten Ullbæk Selvig, tlf.: 22 24 64 37, mobil 915 44 235

Konkurranseutsetting av Kystverkets produksjonsenhet

Fiskeridepartementet vil be Kystdirektoratet utrede en etablering av Kystverkets produksjonsvirksomhet som et heleid statlig AS. En konkurranseutsetting vil medføre en effektivisering av ressursbruken innen havne- og farledssektoren.

I Sem-erklæringen forutsettes full konkurranseutsetting av Kystverkets produksjonsavdeling. Kystverkets produksjonsenhet ble utskilt som egen enhet innen Kystverket fra januar 2002. Enheten heter nå Kystverket Produksjon, og er lokalisert til Kabelvåg i Vågan kommune. Forretningsideen er å bygge funksjonelle havne- og farledsanlegg og å forestå større arbeidsoppgaver knyttet til Fyr- og merketjenesten.

Det er lagt til grunn at Regjeringen vil forelegge saken for Stortinget i løpet av vårsesjonen 2004. Det tas sikte på å få etablert et heleid statlig AS pr. 1.7.2004.