Historisk arkiv

Krav til produktsertifisering for nye oppdrettsanlegg utsettes i 3 måneder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskerdepartementet har i dag fastsatt NYTEK-forskriften på nytt. Forskriften erstatter forskrift av 13. august 2003 nr. 1052 om krav til teknisk standard. Fiskeridepartementet har i den senere tid fått signaler om at det vil være vanskelig for utstyrleverandørene å oppfylle forskriftens krav til nye anlegg fra 1. januar 2004 og det er derfor i den nye forskriften gitt en utsettelse av ikrafttredelse av forskriften for nye anlegg på 3 måneder. (11.12.03)

Krav til produktsertifisering for nye oppdrettsanlegg utsettes i 3 måneder

Fiskerdepartementet har i dag (11.12.03) fastsatt NYTEK-forskriften på nytt. Forskriften erstatter forskrift av 13. august 2003 nr. 1052 om krav til teknisk standard. Ny fastsettelse var nødvendig ettersom forskriften har vært notifisert i EU og notifikasjonsperioden nå har gått ut. Fiskeridepartementet har i den senere tid fått signaler om at det vil være vanskelig for utstyrleverandørene å oppfylle forskriftens krav til nye anlegg fra 1. januar 2004 og det er derfor i den nye forskriften gitt en utsettelse av ikrafttredelse av forskriften for nye anlegg på 3 måneder.

En utsettelse for nye anlegg var nødvendig da det foreløpig ikke er akkrediterte sertifiseringsorgan som kan foreta produktsertifisering av anleggene. Det er imidlertid ventet at slike organ vil være på plass om relativt kort tid og det gis derfor kun en utsettelse på 3 måneder i forhold til det som opprinnelig var forutsatt. Anlegg som omfattes av utsettelsen vil omfattes av dugelighetsbevisordningen slik at utsettelsen ikke medfører noen vesentlig svekkelse av ordningen.

I den nye forskriften er det videre foretatt en presisering av at europeisk, nasjonal eller internasjonal standard med tilsvarende sikkerhetsnivå som NS 9415 likestilles med denne.

Kontaktpersoner:
Kst. ekspedisjonssjef Astrid Holtan 22 24 64 61
Førstekonsulent Jan-Erik Sverre 22 24 64 94 / 996 243 59