Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Fiskebåtrederne og staten samarbeider om oljevernberedskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Presseinvitasjon

Regjeringen vil styrke oljevernberedskapen langs kysten. Bedre utnyttelse og samordning av private og statlige beredskapsressurser er viktig i denne sammenhengen. Statsminister Kjell Magne Bondevik vil være tilstede ved undertegningen av en intensjonsavtale mellom fiskeriminister Svein Ludvigsen og Fiskebåtredernes Forbund om et samarbeid for å bedre slepebåtkapasiteten. Undertegnelsen av avtalen vil finne sted i Ålesundfredag 22.8.2003 kl. 11:00 – 12:00.

Pressemelding

Nr.: 50/2003
Dato: 21.08.2003
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig mob.: 91 54 42 35

Presseinvitasjon: Fiskebåtrederne og staten samarbeider om oljevernberedskap

Regjeringen vil styrke oljevernberedskapen langs kysten. Bedre utnyttelse og samordning av private og statlige beredskapsressurser er viktig i denne sammenhengen. Statsminister Kjell Magne Bondevik vil være tilstede vedundertegningen av en intensjonsavtale mellomfiskeriminister Svein Ludvigsenog Fiskebåtredernes Forbund om et samarbeid for å bedre slepebåtkapasiteten.

Det forventes betydelig økt oljetransport langs norskekysten i årene som kommer. Regjeringen tar aktivt tak i utfordringene knyttet til sjøsikkerhet og oljevernberedskap. Et ledd i dette arbeidet er Fiskeriministerens undertegning av en intensjonsavtale med Fiskebåtredernes Forbund. Forbundet representerer i underkant av 100 havgående fiskefartøyer som har slepekraft og som er bemannet med personell som har bred erfaring fra sjøen.

Undertegnelsen av avtalen vil finne sted i Ålesund fredag 22.8.2003 kl. 11:00 – 12:00, ombord i fiskefartøyet "Havskjer" som ligger i Ålesund sentrum ved kaia nedenfor rutebilstasjonen. Etter at Fiskeriministeren, Statsministeren og styreleder Sigurd Teige i Fiskebåtredernes Forbund har holdt innlegg vil de være tilgjengelige for pressen.