Historisk arkiv

Regjeringen styrker slepebåtkapasiteten i nord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Regjeringen styrker slepebåtkapasiteten i nord i sammenheng med den økte oljetransporten fra Russland. Regjeringen har vedtatt å straks sette i gang en anbudsrunde for innleie av to beredskapsfartøyer som plasseres i Finnmark. Inntil disse er på plass samarbeider Fiskeridepartementet med Forsvarsdepartemenet om å benytte Forsvarets fartøyer til å dekke slepekraftbehovet. - Det er min ambisjon at de innleide fartøyene skal være på plass i Finnmark før høststormene setter inn. Det forventes en betydelig økning i oljetransportene langs norskekysten. Styrking av slepebåtkapasiteten i Nord-Norge er absolutt nødvendig, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen. (09.07.2003)

Pressemelding

Nr.: 42/2003
Dato: 09.07.2003
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Willy Grepstad 22 24 64 32/ 97 75 13 97

Regjeringen styrker slepebåtkapasiteten i nord

Regjeringen styrker slepebåtkapasiteten i nord i sammenheng med den økte oljetransporten fra Russland. Regjeringen har vedtatt å straks sette i gang en anbudsrunde for innleie av to beredskapsfartøyer som plasseres i Finnmark. Inntil disse er på plass samarbeider Fiskeridepartementet med Forsvarsdepartemenet om å benytte Forsvarets fartøyer til å dekke slepekraftbehovet.

- Det er min ambisjon at de innleide fartøyene skal være på plass i Finnmark før høststormene setter inn. Det forventes en betydelig økning i oljetransportene langs norskekysten. Styrking av slepebåtkapasiteten i Nord-Norge er absolutt nødvendig, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

I anbudsinnbydelsen blir det tatt forbehold om regjeringens og Stortingets endelige godkjennelse. Ludvigsen sier at Fiskeridepartementet, parallelt med anbudsrunden, arbeider med å imøtekomme umiddelbare behov for å styrke slepebåtkapasiteten i Nord-Norge. Forsvaret har fartøyer med slepekapasitet som i dag opererer i de nordlige farvann og Fiskeridepartementet samarbeider med Forsvarsdepartementet om å dekke det umiddelbare behovet. Vi vil også se på andre muligheter for dekning av slepebåtbehovet, herunder bruk av større fiskefartøy.