Historisk arkiv

Regjeringen vil ha trafikksentral i Vardø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Regjeringen vil foreslå i Revidert nasjonalbudsjett at det bygges en trafikksentral for Nord-Norge i Vardø. - Arbeidet for sikkerhet og beredskap langs kysten har høy prioritet. Utbyggingen av oljevirksomheten i Russland medfører en betydelig økning i trafikken av oljetankere utenfor Nord-Norge, og en trafikksentral i Vardø vil være et viktig bidrag for økt overvåking og sikkerhet, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen. (12.05.2003)

Pressemelding

Nr.: 30/2003
Dato: 12.05.2003
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig 22 24 64 37 / 91 54 42 35

Regjeringen vil ha trafikksentral i Vardø

Regjeringen vil foreslå i Revidert nasjonalbudsjett at det bygges en trafikksentral for Nord-Norge i Vardø.

- Arbeidet for sikkerhet og beredskap langs kysten har høy prioritet. Utbyggingen av oljevirksomheten i Russland medfører en betydelig økning i trafikken av oljetankere utenfor Nord-Norge, og en trafikksentral i Vardø vil være et viktig bidrag for økt overvåking og sikkerhet, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Fiskeriminister Ludvigsen viser til at Vardø har en strategisk beliggenhet i forhold til Barentshavet. Også distriktspolitiske hensyn tilsier at sentralen legges til Vardø. Regjeringen mener at en samlokalisering av trafikksentralen med Vardø Radio bør vurderes.

Detaljprosjekteringen av trafikksentralen for Nord-Norge starter straks og det tas sikte på byggestart senest i 2005. Byggekostnadene er anslått til rundt 134 millioner kroner og de årlige driftsutgiftene vil ligge rundt 12 millioner kroner.

Høringsrapporten om slepebåtkapasiteten i Nord-Norge blir nå vurdert i Fiskeridepartementet og regjeringen varsler at en kommer tilbake til denne saken til høsten i budsjettforslaget for 2004.