Historisk arkiv

Arbeidsgruppen for økt verdiskaping i fiskeindustrien overrakte sine anbefalinger til fiskeriministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Arbeidsgruppen ledet av Leiv Grønnevet har avsluttet sitt arbeid, og overrakte sine anbefalinger og rapport til fiskeriminister Svein Ludvigsen tirsdag 15.juni. - Forslagene er spennende og utfordrende. Gruppen har vist evne til å fristille seg fra tradisjonelle tenkemåter og oppfatninger, og de har lagt til grunn en helhetlig verdikjedetenkning, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen. (15.06.2004)

Pressemelding

Nr.: 28/2004
Dato: 15.06.2004
Kontaktperson: Seniorrådgiver Richard Pedersen – tlf. 22 24 64 96 – mob. 91 61 31 57

Arbeidsgruppen for økt verdiskaping i fiskeindustrien overrakte sine anbefalinger til fiskeriministeren

Arbeidsgruppen ledet av Leiv Grønnevet har avsluttet sitt arbeid, og overrakte sine anbefalinger og rapport til fiskeriminister Svein Ludvigsen tirsdag 15.juni. - Forslagene er spennende og utfordrende. Gruppen har vist evne til å fristille seg fra tradisjonelle tenkemåter og oppfatninger, og de har lagt til grunn en helhetlig verdikjedetenkning, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

- Forslagene vil jeg studere nærmere, og på enkelte områder vil jeg gi en tilbakemelding på Nor-Fishing i august, mens andre forslag bør vurderes i forbindelse med budsjettet for neste år. Jeg vil også se enkelte av forslagene i forbindelse med utformingen av reguleringene for fiske i 2005.

- En rekke av de forslagene som gruppen fremmer vil bli behandlet i stortingsmeldingen om marin næringsutvikling som jeg vil legge fram for Stortinget i vårsesjonen 2005, sier fiskeriministeren.

- Flere forslag medfører lov,- eller forskriftsendringer. Behandling av slike forslag medfører en mer omfattende prosess. Jeg sender nå rapporten til næringens organisasjoner, og håper det vil bli en konstruktiv debatt om forslagene, sier Ludvigsen.