Historisk arkiv

Mer brukerorientert, serviceinnstilt og modernisert fiskeri- og kystforvaltning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen la fram ytterligere tiltak for en mer brukerorientert, serviceinnstilt og modernisert fiskeri- og kystforvaltning på Nor-Fishing 2004. (10.08.04)

Pressemelding

Nr.: 34/2004
Dato: 10.08.04

Mer brukerorientert, serviceinnstilt og modernisert fiskeri- og kystforvaltning

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen la i dag frem ytterligere tiltak for en mer brukerorientert, serviceinnstilt og modernisert fiskeri- og kystforvaltning. - Ambisjonen er at fiskeriforvaltningen skal løse oppgavene med smartere og mindre ressurskrevende løsninger. Dette vil frigjøre ressurser i vårt interne arbeid som kan kanaliseres til viktige oppgaver som for eksempel ressurskontroll, sier fiskeri- og kystministeren.

I forbindelse med fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim presenterte fiskeri- og kystministeren status for forenklings- og moderniseringsarbeidet i fiskeri- og kystforvaltningen, og la frem ytterligere 6 tiltak for å bidra til en enklere hverdag for næringsutøverne.

-Vi vil gjennomføre ennå flere regelverksforenklinger. Blant annet vil 21 forskrifter for utøvelse av fiske bli erstattet av 1 forskrift i løpet av høsten, sier Ludvigsen.

Køene i fiskeriforvaltningen skal avvikles innen 1. januar 2005. Alle ledd i forvaltningen vil gi en servicegaranti på 3 måneder på enkeltsaker og henvendelser fra næringsutøvere og publikum.

Fiskeri- og kystministeren ønsker et enklere språk i kommunikasjonen med brukerne. - Jeg oppfordrer derfor mottakerne av ’uforståelige’ svar til å returnere dem til forvaltningen og be om en tydeliggjøring. På den måten vil vi bli utfordret i å formulere oss enkelt, sier Svein Ludvigsen.

Fiskeriforvaltningen skal ligge i tet når det gjelder elektronisk forvaltning. Blant annet blir det fra 1. januar 2005 mulighet for elektronisk aktivitets- og fangstrapportering fra norske farvann, og fiskeriforvaltningen skal være først i løypa med tilbud om elektronisk innsending av ulike søknadsskjema på Internett når elektronisk signatur innføres i Norge i 2006.

I den kommende stortingsmeldingen om marin verdiskaping som legges frem i vårsesjonen 2005 vil vi på de ulike fagområdene gjennomgå forvaltningens rolle og organisering, og flytting av beslutningsmyndighet og ytterligere desentralisering vil bli et tema i meldingen.

Det skal gjennomføres brukerundersøkelser som kan gi grunnlag for at forvaltningen kan sette ressurser inn på de riktige stedene. - Vi vil i løpet av 2005 gjennomføre slike brukerundersøkelser både for Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet, sier Svein Ludvigsen.

Se presentasjon fra pressekonferansen