Historisk arkiv

Møte om den blå-grønne matalliansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

Landbruks- og matminister Lars Sponheim og fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen hadde onsdag 22. september sitt første møte med adm.dir. Finn Bergesen jr., som leder styringsgruppen for utvikling av den blå-grønne matalliansen. (22.09.04)

Pressemelding

Nr.: 41/2004
Dato: 22.09.04

Møte om den blå-grønne matalliansen

Landbruks- og matminister Lars Sponheim og fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen hadde onsdag sitt første møte med adm.dir. Finn Bergesen jr., som leder styringsgruppen for utvikling av den blå-grønne matalliansen.

Formålet med møtet var at Finn Bergesen jr. fikk presentere arbeidet så langt og at de kunne drøfte den oppmerksomheten arbeidet har vakt, særlig innen en del fiskeriinstitusjoner.

Konklusjonen på møtet var at styringsgruppens arbeid skal fortsette i henhold til vedtatte fremdriftsplaner og gruppen skal stå fritt til å fremme sin innstilling i tråd med mandatet og de faglige vurderinger de gjør.

Det er selvsagt at det skal foregå en politisk avklaring etter at styringsgruppen har avgitt sin innstilling, og de to statsrådene legger til grunn at spørsmål om lokalisering og viktig regional balansering av forskningsarbeidet er en del av den politiske avklaringen som skal gjøres.

Sponheim og Ludvigsen sier imidlertid at arbeidet er satt i gang med den hensikt at det skal følges opp slik at det blir en fornuftig strukturering både av den grønne og den blå forskningen.