Historisk arkiv

Presseinvitasjon - fiskeriministeren ønsker økt fokus på hjemmemarkedet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeridepartementet

95% av all fisk som produseres i Norge går til eksport. Fiskeriministeren ønsker imidlertid økt fokus på det uutnyttede hjemmemarkedet. Tirsdag kveld har han derfor invitert toppsjefene for de store matvarekjedene og representanter fra fiskerinæringen til samtale om hjemmemarkedet. Hensikten er å få partene til å møtes og finne en samarbeidsform som kan gi økt satsning på forbrukernes krav om mer fersk sjømat i norske butikker. Det er første gang at myndigheter, matvarekjedene og næringen møtes med et slikt formål i sikte, og dette prioriteres høyt av fiskeriministeren. (23.02.04)

Pressemelding

Nr.: 09/2004
Dato: 23.02.2004
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Kari Brun Ågotnes Tlf. 22 24 64 07 Mobil tlf. 97 08 15 22

Presseinvitasjon - fiskeriministeren ønsker økt fokus på hjemmemarkedet

95% av all fisk som produseres i Norge går til eksport. Fiskeriministeren ønsker imidlertid økt fokus på det uutnyttede hjemmemarkedet. Tirsdag kveld har han derfor invitert toppsjefene for de store matvarekjedene og representanter fra fiskerinæringen til samtale om hjemmemarkedet. Hensikten er å få partene til å møtes og finne en samarbeidsform som kan gi økt satsning på forbrukernes krav om mer fersk sjømat i norske butikker. Det er første gang at myndigheter, matvarekjedene og næringen møtes med et slikt formål i sikte, og dette prioriteres høyt av fiskeriministeren.

Tidligere på dagen får matministrene Svein Ludvigsen og Lars Sponheim overrakt en rapport fra et matpolitisk forbrukerpanel som omhandler norske forbrukeres ønsker angående fremtidens matvaremarked i Norge. Noen av funnene i denne rapporten er at sjømattilbudet i dagligvarebutikkene er for dårlig og for lite variert, og at kvaliteten er ikke er overbevisende.

Fiskeriministeren er opptatt av at fisk er sunt, og ønsker at norske forbrukere skal få økt tilgang til fersk sjømat i butikker, at de får et større mangfold og at det som tilbys er av topp kvalitet.

Fiskeriministeren vil bringe med seg den informasjonen han får fra forbrukerpanelet, og utfordre matvarekjedene og næringen under kveldens middag til å finne en samarbeidsform som kan bidra til å tilfredsstille forbrukernes behov.

Middagen skal for øvrig tilberedes av gjestene selv med veiledning fra Harald Osa.

Tid:

Tirsdag 24. februar

Fra 18.00 – 19.00 er pressen velkommen.

Sted:

Holmenkollen Restaurant

Program:

  • Velkommen ved Svein Ludvigsen: ”Hjemmemarkedet - mulighetens land for norsk sjømat”
  • Svein Berg, Eksportutvalget for fisk: "Hva ønsker norske forbrukere?"
  • Ole-Eirik Lerøy, Hallvard Lerøy AS: Bryr sjømatprodusentene seg om hjemmemarkedet?"
  • Introduksjon til matlagingen ved Harald Osa
  • Matlaging. Alle deltar under ledelse av Harald Osa