Historisk arkiv

Endring i forskrift om arbeidsgivers fradragsrett for tilskudd til kommunal pensjonsordning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

52/2002

Finansdepartementet har vedtatt endringer i reglene om arbeidsgivers fradrag for tilskudd til kommunal pensjonsordning. Departementet har fjernet det tidligere gjeldende kravet om en kommunal eller fylkeskommunal eierandel på minst 50 prosent for at foretak skulle kunne kreve fradrag for en kommunal pensjonsordning. (05.07.2002)

Pressemelding

Nr.: 52/2002
Dato: 05.07.02
Kontaktperson: Thorbjørn Gjølstad, telefon 22 24 44 26/ Jørgen Winsnes, telefon 22 24 42 81

Endring i forskrift om arbeidsgivers fradragsrett for tilskudd til kommunal pensjonsordning

Finansdepartementet har vedtatt endringer i reglene om arbeidsgivers fradrag for tilskudd til kommunal pensjonsordning. Departementet har fjernet det tidligere gjeldende kravet om en kommunal eller fylkeskommunal eierandel på minst 50 prosent for at foretak skulle kunne kreve fradrag for en kommunal pensjonsordning.

Det er nå tilstrekkelig at foretaket har eller har hatt en kommunal eller fylkeskommunal eierandel. Endringene fremgår av Finansdepartementets skattelovforskrift (Finansdepartementets skattelovforskrift §§ 6-45-1 til 6-45-3).

Også foretak som ikke har hatt kommunale eller fylkeskommunale eiere vil etter endringen kunne kreve fradrag dersom de ha en nær tilknytning til kommunen. Dette vil bl.a. gjelde foretak som i det vesentlige er offentlig finansiert, for eksempel museer og samlinger. Tidligere gjaldt at slike foretak måtte være organisert som rettssubjekt uten eiere (selveiende innretning m.v.) for å kvalifisere til fradragsrett for en kommunal pensjonsordning.

Endringen gjelder fra og med inntektsåret 2002.

De forskriftsendringer som nå er vedtatt vil kunne bidra til å lette omorganiseringer av kommunal og fylkeskommunal virksomhet. De ansatte vil nå kunne opprettholde sine kommunale eller fylkeskommunale pensjonsvilkår også etter slike omorganiseringer.