Historisk arkiv

Felles nordisk skatteportal åpnet i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

33/2005

De nordiske finansministrene åpnet i dag en felles nordisk skatteportal. - Her kan arbeidstakere enkelt få svar på generelle skattespørsmål når de ønsker å arbeide i et annet nordisk land, sier finansminister Per-Kristian Foss. (20.05.05)

Pressemelding

Nr.: 33/2005
Dato: 20.05.05
Kontaktperson: Runar Malkenes, mobil 95 21 42 83

Felles nordisk skatteportal åpnet i dag

De nordiske finansministrene åpnet i dag en felles nordisk skatteportal. - Her kan arbeidstakere enkelt få svar på generelle skattespørsmål når de ønsker å arbeide i et annet nordisk land, sier finansminister Per-Kristian Foss.

Den nordiske skatteportalen er et samarbeidsprosjekt som tar sikte på å gjøre det enklere for personer bosatt i Norden å få hjelp til å løse de skatteproblem som lett vil oppstå for personer som har inntekt eller formue som berører flere land. Dette vil være av stor betydning for personer som bor i ett land, men som har inntekter fra et annet nordisk land eller personer som har tenkt å flytte fra et nordisk land til et annet. Gjennom den nordiske skatteportalen vil det være mulig for en person å henvende seg ett sted for å få svar på sine skattespørsmål istedenfor å måtte lete seg frem til de rette personer i hvert av de nordiske land.

På den nordiske skatteportalen vil en finne opplysninger om skattereglene i hvert av de nordiske land. Den nordiske skatteportalen vil således være en del av et internordisk informasjons- og servicenettverk. Målgruppene er både de borgere som beveger seg over landegrensen eller som har inntekter i et annet nordisk land. Informasjonen finnes på alle de nordiske lands språk, samt engelsk.

Se portalen her: http://www.nordisketax.net

Les mer på Skatteetatens nettsider.