Historisk arkiv

Nye regler for engangsavgift på bruktimporterte biler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Nyhetssak 19.02.2005

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har i en grunngitt uttalelse konkludert med at de norske reglene for beregning av engangsavgiften på kjøretøy som importeres brukt til Norge er i strid med EØS avtalen. Finansdepartementet vil på denne bakgrunn legge om de norske bruksfradragene. (19.04.2005)

Nye regler for engangsavgift på bruktimporterte biler

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har i en grunngitt uttalelse konkludert med at de norske reglene for beregning av engangsavgiften på kjøretøy som importeres brukt til Norge er i strid med EØS avtalen. Finansdepartementet vil på denne bakgrunn legge om de norske bruksfradragene.

I korte trekk innebærer dette at avgiftsfastsettelsen i større grad vil skje på bakgrunn av en individuell verdivurdering av det enkelte kjøretøy. Det er usikkert hvordan det nye systemet vil slå ut for de enkelte biltyper og modeller. Også dagens bruksfradrag er ment å avspeile verdifallet på det norske bruktbilmarkedet, og det kan derfor være rimelig å anta at enkelte bilmodeller vil bli kunne bli noe rimeligere mens andre blir dyrere. Omleggingen er omfattende og komplisert, og vil derfor måtte ta noe tid. Arbeidet er imidlertid i gang og endringene vil gjennomføres så snart det er praktisk mulig. Det tas på vanlig måte sikte på å sende forslaget til nytt system på høring.

Ved beregningen av engangsavgiften på bruktimporterte kjøretøy gis det etter dagens regelverk et standardisert fradrag basert på kjøretøyets alder. Fradragene, som er basert på gjennomsnittlige beregninger, er ment å avspeile verdifallet på det norske bruktbilmarkedet. ESA hevder i en grunngitt uttalelse at måten avgiften fastsettes på ikke er nøyaktig nok, og at metoden for avgiftsberegningen derfor må legges om. ESA begrunner dette med at gjeldende fradragssatser ikke med tilstrekkelig presisjon gjenspeiler den faktiske avskrivningen for det enkelte kjøretøy, og at det derfor ikke kan utelukkes at avgiften i enkelttilfelle overstiger den "gjenværende" avgiften i en tilsvarende bruktbil i Norge. Det er altså ikke avgiftnivået i seg selv, men metoden for fastsettelsen som ESA mener strider med EØS avtalen.

Finansdepartementet har på bakgrunn av ESAs syn i saken kommet til at de norske reglene må endres for å være i overensstemmelse med EØS avtalen. Reglene for beregning av engangsavgiften vil derfor legges om i tråd med de føringer som ESA har trukket opp.

Les brev til ESA om saken her.

Se også nyhetssak fra 17. februar 2005 her.

Les mer om toll og avgifter ved innførsel av motorkjøretøy på Tollvesenet sine nettsider.


Publisert: 19.04.2005