Historisk arkiv

Regler for bilimport

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

17.02.2005

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har i en grunngitt uttalelse konkludert med at de norske reglene for beregning av engangsavgiften på kjøretøy som importeres brukt til Norge er i strid med EØS avtalen. (17.02.2005)

Regler for bilimport

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har i en grunngitt uttalelse konkludert med at de norske reglene for beregning av engangsavgiften på kjøretøy som importeres brukt til Norge er i strid med EØS avtalen.

Etter det norske systemet gis det for bruktimporterte kjøretøy standardiserte fradrag i engangsavgiften basert på kjøretøyets alder. Fradragene, som er basert på gjennomsnittlige beregninger, er ment å avspeile verdifallet på det norske bruktbilmarkedet. ESA har ingen innvendinger i forhold til selve nivået på avgiften på bruktimporterte biler, men hevder at måten avgiften fastsettes på ikke er god nok. I sin begrunnelse viser ESA til at gjeldende fradragssatser ikke med tilstrekkelig presisjon gjenspeiler den faktiske avskrivningen, og at det derfor ikke kan utelukkes at avgiften i enkelttilfelle overstiger den "gjenværende" avgiften i en tilsvarende bruktbil i Norge.

ESA bygger sin uttalelse på praksis fra EF-domstolen. De aktuelle dommene referer seg til andre lands systemer for avgiftlegging av bruktimportert, og som ikke uten videre kan sammenlignes med det norske. Finansdepartementet har foreløpig ikke tatt stilling til den grunngitte uttalelsen fra EFTAs overvåkningsorgan, men vil vurdere dette nærmere.


Publisert: 17.02.2005
Sist oppdatert 18.02.2005