Historisk arkiv

Finansdepartementets råd for investeringsstrategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Medlemmer

Finansdepartementets råd for investeringsstrategi

Medlemmer

Erling Steigum (leder) er professor ved Handelshøyskolen BI. Han var i perioden 1982-1999 professor ved Norges Handelshøyskole. Hans forskningsområde har særlig vært innenfor internasjonal makroøkonomi, finans- og pengepolitikk. I tillegg til en rekke forskningspublikasjoner har Steigum vært benyttet i offentlige utvalg, blant annet i utredningene ”Penger og kreditt i omstillingstid” (NOU 1989: 1) og ”Fondering av Folketrygden” (NOU 1998: 10).

Bodil Nyboe Andersen er direktør og formann i den danske sentralbankens styre. Hun har vært medlem av sentralbankens styre siden 1990, direktør og formann siden 1995 og dansk direktør i IMF fra samme år. Nyboe Andersen har tidligere arbeidet ti år i Andelsbanken og Unibank i Danmark. Hun har også hatt flere styreverv for bank og kredittinstitusjoner.

Monica Caneman er tidligere viseadministerende direktør i SE-Banken (1997-2001), og har vært ansatt i banken siden 1977. Caneman har bred erfaring fra svensk næringsliv gjennom blant annet styreverv i Svenska Dagbladet AB, Statens Järnvägar AB og Lindorf Holding AB.

Ida Helliesen er finansdirektør i Norsk Hydro, og har siden 1980 hatt ulike lederstillinger i konsernet. Hun har bred erfaring fra norsk næringsliv gjennom blant annet styreverv i Banetele og Naturkraft. Helliesen har også vært benyttet i offentlige utvalg som Energilovutvalget og Teleutvalget.

Morten Jensen er analysesjef for aksjer i DnBNOR. Jensen har tidligere arbeidet i Norges Bank, ECON, DnB/DnC og Elcon Securities.

Thore Johnsen er professor i finans ved Norges Handelshøyskole. Hans forskningsområde har særlig vært innenfor verdsettelse, risikostyring og kraftmarkeder. I tillegg til en rekke forskningspublikasjoner har Johnsen vært benyttet i offentlige utvalg, blant annet i forbindelse med utredningen ”Forvaltning for fremtiden”(NOU 2003: 22).

Eva Liljeblom er professor i finans ved den svenske handelshøyskolen - Hanken - i Finland. Hennes forskningsområde har særlig vært innenfor prising av finansielle aktiva, herunder internasjonal diversifisering og integrasjon av finansielle markeder. I tillegg til en rekke forskningspublikasjoner har Liljeblom også erfaring fra næringslivet, gjennom styreverv i blant annet Laonia Oyj, Stockmann Oyj og TeliaSonera AB.

Publisert 29.09.05