Historisk arkiv

Skatt og pensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Kaj-Martin Georgsen (H), politisk rådgiver for finansministeren, Verdens Gang

Skatt og pensjon

Kaj-Martin Georgsen (H), politisk rådgiver for finansministeren, Verdens Gang 24.02.2005

I et innlegg den 21/2 etterlyser Alma Rasmussen skatteletten. Pensjonister kommer godt ut skattemessig, faktisk vesentlig bedre enn i våre to nærmeste naboland.

Pensjonistenes lave trygdeavgift på pensjonen og særfradrag innebærer at skatten blir lavere enn for lønnstakere med samme inntekt. Pensjonister med lavere inntekter og lavere formuer gis i tillegg en lettelse gjennom den såkalte skattebegrensningsregelen. Om lag halvparten av de trygdede skattlegges etter denne ordningen.

Regjeringen har for 2005 fått gjennomført skattelette for alle inntektsgrupper av befolkningen. For eksempel får et pensjonistektepar med samlet pensjonsinntekt på 250 000 kroner og en bolig med ligningsverdi på 200 000 kroner en skattelette på nesten 6 000 kroner når skatten i 2004 sammenlignes med 2005

I Skattemeldingen foreslår Regjeringen å halvere formuesskatten i løpet av 2006 og 2007. Siden om lag 40 prosent av all formuesskatt i Norge betales av pensjonister, vil lettelsene i formuesskatten komme mange pensjonister til gode.

Regjeringens politikk innebærer at alle skal få skattelette, også pensjonistene.