Historisk arkiv

13.11 Svar på spm. nr. 8 fra AP av 10.11

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Statsbudsjettet 2002, fagforeningskontingent, gaver til frivillige organisasjoner

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 01/4454

Spørsmål nr. 8, fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe, av 10/11, vedrørende Statsbudsjettet 2002

"Det vises til forslaget om ikke å øke fradraget for fagforeningskontingent og at statsministeren på pressekonferansen for fremleggelsen av budsjettet uttalte at Regjeringen ville komme tilbake til Stortinget med forslag om å skille ordningen med fagforeningsfradrag fra ordningen med fradrag for gaver til frivillige organisasjoner. Kan finansministeren bekrefte at Regjeringen vil følge opp Sem-erklæringen om å øke fradrag for frivillige organisasjoner, men at fagforeningsfradraget ikke vil bli justert i opp samtidig?"

Svar:
I Sem-erklæringen framgår det at Regjeringen ser det som en sentral oppgave å legge forholdene til rette for frivillige organisasjoner. I denne forbindelse vil Regjeringen se nærmere på ulike tiltak som kan bedre de økonomiske rammebetingelsene for frivillige organisasjoner, herunder bl.a. mulighetene for å endre innretningen av inntektsfradraget for gaver til visse frivillige organisasjoner.

I tilleggsproposisjonen går det fram at Regjeringen vil komme tilbake til dette i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett, jf. avsnitt 2.2.6.

VEDLEGG