Historisk arkiv

Svar på spørsmål til Ot.prp. nr. 72 (2002-2003) Lov om tiltak mot hvitvasking av utbytte fra straffbare handlinger m.v. (hvitvaskingsloven)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Stortinget
Finanskomiteen Sosialistisk Venstrepartis fraksjon
v/ Audun Lysbakken
0026 OSLO

Deres ref

Vår ref

Dato

03/1595 FM AaN

8.05.2003

Svar på spørsmål til Ot.prp. nr. 72 (2002-2003) Lov om tiltak mot hvitvasking av utbytte fra straffbare handlinger m.v. (hvitvaskingsloven)

Det vises til spørsmål i brev 30. april 2003 om hvitvaskingsloven fra Sosialistisk Venstrepartis fraksjon i Finanskomiteen:

  1. Hva er bakgrunnen for at likestilling mellom elektronisk og fysisk legitimasjon ikke foreslås, på tross av at en rekke høringsinstanser har gått inn for dette?

Svar:

Lovforslagets § 5 har regler om identitetskontroll. Rapporteringspliktige skal etter denne bestemmelsen kreve gyldig legitimasjon av kunden ved etablering av kundeforhold, jf. første ledd. Bestemmelsen bygger på arbeidsgruppens lovutkast § 2.

Departementet har i Ot.prp. nr. 72 (2002-2003) s. 71, i likhet med flere av høringsinstansene, gitt uttrykk for at lovforslaget bør ta høyde for teknologisk utvikling. På denne bakgrunn er det i lovforslaget § 5 stilt krav om ”gyldig legitimasjon”, jf. første ledd første punktum. Dette innebærer ikke i seg selv et krav til skriftlig legitimasjon. Skriftlig legitimasjon skal imidlertid etter lovforslaget § 5 første ledd tredje punktum alltid regnes som gyldig dokumentasjon. Departementet uttaler om dette (Ot.prp. nr. 72 (2002-2003) s. 71):

”Etter departementets syn er det mest hensiktsmessig å lovfeste et krav om at kunden skal fremlegge gyldig legitimasjon ved etableringen av kundeforhold. Som gyldig legitimasjon anses åpenbart skriftlig legitimasjon. Videre bør det vurderes om elektroniske kvalifiserte sertifikater kan anses som gyldig legitimasjon. Det bør bl.a. vurderes om krav til utstedere av slike sertifikater vil gi en betryggende identitetskontroll mht. hensynet til bekjempelse av hvitvasking og terrorfinansiering. Det legges til grunn at det i forskrift kan fastsettes nærmere regler om hva som anses som gyldig legitimasjon. Det vises til lovforslaget § 5 første ledd jf. siste ledd.”

Departementet har således lagt til grunn at det i forskrift kan åpnes for at elektronisk kvalifisert sertifikat kan godtas som gyldig legitimasjon, jf. lovforslaget § 5 siste ledd.

Når det gjelder det konkrete spørsmålet om kvalifiserte elektroniske sertifikater skal godtas som gyldig legitimasjon, vil dette kreve nærmere utredning og vurdering. Det vises i den forbindelse til lov 15. juni 2001 nr. 81 om elektroniske signaturer kapittel III, som har regler om krav til utstedere av kvalifiserte elektroniske sertifikater. I medhold av samme lovs § 16 er det gitt nærmere regler, jf. forskrift 15. juni 2001 nr. 611 om krav til utstedere av kvalifiserte sertifikater mv. Etter forskriften § 7 avgjør utsteder selv hva som er ”tilstrekkelig identifisering” av undertegneren. Departementet har ved brev av 11. april 2003 sendt utkast til forskrift om tiltak mot hvitvasking av utbytte for straffbare handlinger mv. på høring. Utkastet er utarbeidet av Kredittilsynet. Høringsutkastet inneholder ikke forslag om at elektroniske sertifikater skal anses som gyldig legitimasjon.

Med hilsen

Per-Kristian Foss