Historisk arkiv

Svar på spm. 82A fra Finanskomiteen/ APs fraksjon, 18.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

"Hva er forventet reduksjon i antall ansatte i Aetat i 2002?"

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 02/3823

Spørsmål nr. 82A, fra Finanskomiteen/ Arbeiderpartiets fraksjon, av 18.10.02, vedrørende Statsbudsjettet 2003

"Hva er forventet reduksjon i antall ansatte i Aetat i 2002?"

Spørsmålet har blitt forelagt Arbeids- og administrasjonsdepartementet som gir følgende svar:

Antall årsverk i Aetat per mars 2002 var, ifølge Statens sentrale tjenestemannsregister, 3 390. Dette var en nedgang på om lag 113 årsverk sammenlignet med året før. Nedjusteringen av antall årsverk i Aetat skyldes bl.a. avviklingen av Aetat Bedrift. I forbindelse med behandlingen av St.prp.nr. 1 (2001-2002) ble Aetats driftsrammer redusert med 30 mill. kroner. Aetat ble imidlertid styrket med 15 mill. kroner i forbindelse med behandlingen av Revidert nasjonalbudsjett på bakgrunn av innføring av nytt attføringsregelverk. Reduksjonen i Aetats driftsrammer i 2002 tilsvarer en reduksjon på om lag 35 årsverk.

Aetats ressurser er nedjustert de senere årene som følge av en bedret arbeidsmarkedssituasjon og redusert omfang på de ordinære arbeidsmarkedstiltakene. Nedjusteringen av ressursene som tilføres Aetat må også ses i sammenheng med at Aetat de senere årene er tilført betydelige midler til IT-systemer med sikte på en mer effektiv saksbehandling og håndtering av oppgaver. Etter hvert som systemene fases inn vil dette gi effektiviseringsgevinster.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2003 å styrke Aetat med om lag 220 årsverk. Oppfølging av mottakere av dagpenger og attføringspenger vil bli prioritert, samt regjeringens tiltaksplan mot fattigdom. For ytterligere å stryke denne oppfølgingen vil personellressurser fra andre deler av virksomheten i Aetat bli frigjort gjennom forenkling og effektivisering. Styrking av Aetat er en forutsetning for å lykkes med regjeringens strategi for å stimulere arbeidssøkere til å komme raskt i jobb og styrke kvaliteten på tjenestene overfor den enkelte arbeidssøker.