Historisk arkiv

Svar på spm. nr. 121, fra Stortingets finanskomité v/Senterpartiets fraksjon, av 17.10.2002, vedrørende Statsbudsjettet 2003

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

"Hvilke konsekvenser vil reduserte bevilgninger til kap. 1030 Fiskeridirektoratet, post 01 Driftsutgifter få for rettledningstjenesten, samt for Fiskeridirektoratets arbeid for å forenkle regelverket?"

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 02/3810

Spørsmål nr. 121, fra Stortingets finanskomité v/Senterpartiets fraksjon, av 17.10.2002, vedrørende Statsbudsjettet 2003

”Hvilke konsekvenser vil reduserte bevilgninger til kap. 1030 Fiskeridirektoratet, post 01 Driftsutgifter få for rettledningstjenesten, samt for Fiskeridirektoratets arbeid for å forenkle regelverket?”

Spørsmålet er forelagt Fiskeridepartementet som har følgende svar:

Svar: Rettledningstjenesten er ikke lenger en egen del av Fiskeridirektoratet, men inngår i Fiskeridirektoratets samlede ytre etat på lik linje med andre oppgaver.

Regjeringen har i sitt budsjettforslag for 2003 lagt inn et reelt kutt på om lag 6 mill. kroner på kap. 1030 Fiskeridirektoratet, post 01 Driftsutgifter. Dette kuttet er forutsatt dekket inn gjennom effektiviseringstiltak. Det vises i den forbindelse til at det foregår en rekke rasjonaliseringsprosesser i Fiskeridirektoratet sentralt og regionalt. Det antas derfor at direktoratet vil kunne ta ut det pålagte effektiviseringskravet på 6 mill. kroner i 2003, uten at dette går utover Fiskeridirektoratets pålagte oppgaver, herunder arbeidet med forenkling av regelverk.

Dersom Fiskeridirektoratet pålegges et ytterligere kutt på kap. 1030 Fiskeridirektoratet, post 01 Driftsutgifter i 2003 utover de 6 mill. kroner som ligger inne i Regjeringens budsjettforslag, vil dette sannsynligvis måtte få konsekvenser for prioriterte oppgaver i direktoratet.

VEDLEGG