Historisk arkiv

Svar på spm. 213 fra Finanskomiteen/SVs fraksjon av 16.10

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Grunngjevinga for å endre skattereglane for kraftføretak

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 03/3260

Spørsmål nr. 213, fra Finanskomiteen/ SVs fraksjon, av 16.10.2003, vedrørende Statsbudsjettet 2004

"Grunngjevinga for å endre skattereglane for kraftføretak er m.a. å betre investeringsincentiva i vasskraftproduksjonen skriv Regjeringa i statsbudsjettet. I kor stor grad blir dette motverka av minska investeringar i Statkraft som følge av forslaget om å ta ut 95 pst. utbytte av selskapet?"

Det vises til svar på SVs spørsmål 212 for en nærmere redegjørelse forendingar i skattereglene for kraftforetak. Spørsmålet om hvordan foreslått utbytte for Statkraft til påvirke selskapets investeringer er forelagt Nærings- og Handelsdepartementet som gir følgende svar:

”Statkrafts evne til å investere må ikkje berre sjåast i samanheng med kapitalsituasjonen til selskapet, men i høve til den totale økonomien og finansielle stillinga til selskapet. Difor vil ei rekke forhold ha mykje å seie, som til dømes konkurransesituasjonen, pris på elektrisk kraft, rentenivå mm.

Det er difor ikkje grunnlag for å gje noko konkret svar på i kva grad framlegget om 95 pst utbytte isolert sett vil føre til av mindre investeringar i Statkraft.”