Historisk arkiv

Svar på spm. 65 fra Finanskomiteen/APs fraksjon av 26.5

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

SFO

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 03/1957

Spørsmål nr. 65, fra Finanskomiteen/ Arbeiderpartiets fraksjon, av 26.05, vedrørende Revidert Nasjonalbudsjett 2003

"Kap. 221 Grunnskolen, SFO: Regjeringen halverte bevilgningen til SFO i statsbudsjettet for 2003. Regjeringen følger opp dette med en økt bevilgning i revidert nasjonalbudsjett grunnet høyere aktivitet enn planlagt. Statsråd Clemet har tidligere uttalt at SFO ikke er et prioritert område. For å sikre foreldre rundt om i landet større forutsigbarhet med hensyn til utviklingen av pris og tilbud vil jeg gjerne vite hva som er Regjeringens syn på SFO som en statlig støttet ordning?"

Spørsmålet er forelagt Utdannings- og forskningsdepartementet som har gitt følgende svar:

"Etter opplæringslova § 13-7 skal kommunen ha et tilbud om skolefritidsordning før og etter skoletid for 1. - 4. klassetrinn i grunnskolen.

Stortinget vedtok ved behandlingen av statsbudsjettet for 2003 at tilskuddet til skolefritidsordningen skal innlemmes i rammetilskuddet fra 1. august 2003. Regjeringen har fremmet forslag om endring i opplæringslova slik at statstilskuddet til skolefritidsordningen kan innlemmes i rammetilskuddet, jf. Ot.prp. nr. 67 (2002-03).

Regjeringen vil styrke det lokale selvstyret gjennom desentralisering av oppgaver, myndighet og ansvar. Kommunene vil på denne måten bedre kunne tilpasse tjenestetilbudet til lokalsamfunnets ønsker og behov og den enkelte kommunes forutsetninger.

Regjeringen vil øke kommunesektorens andel frie inntekter gjennom en betydelig reduksjon av øremerkede tilskudd. Høy andel frie inntekter styrker lokaldemokratiet og bidrar til økt effektivitet i den kommunale tjenesteproduksjonen."

VEDLEGG