Historisk arkiv

Svar på spm.57 fra Finanskomiteen/SPs fraksjon av 21. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Finansdepartementet

Vedr.: strafferettslige særreaksjoner

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 04/1797

Spørsmål nr. 57, fra Finanskomiteen/Senterpartiets fraksjon, av 21. mai 2004, vedrørende Revidert Nasjonalbudsjett 2004

"Vedrørende kap. 744. Er det departementet sitt inntrykk at ikraftsetting av strafferettslige særreaksjoner når de mennesker det var tiltenkt eller er det fremdeles enkeltpersoner som ”faller mellom flere stoler”? Har departementet beredskap for å hindre at så skjer?"

Spørsmålet er forelagt Helsedepartementet som har følgende svar:

”Ved endringer i straffeloven som trådte i kraft 1. januar 2002 ble sikringsinstituttet opphevet. I stedet ble det innført tre nye særreaksjonsformer;

  • dom til forvaring
  • overføring til tvunget psykisk helsevern
  • dom til tvungen omsorg for utilregnelige psykisk utviklingshemmede

Når det gjelder dom til tvunget psykisk helsevern, er dette aktuelt for lovbrytere som på gjerningstiden var psykotiske, og følgelig straffrie etter straffeloven § 44. Straffeloven § 39 angir de nærmere vilkår som må være oppfylt for å kunne anvende særreaksjonen overføring til tvunget psykisk helsevern. Vilkårene etter de nye bestemmelsene i straffeloven § 39 er strengere enn det som gjaldt under sikringsinstituttet. Fortsatt kan samfunnet beskytte seg mot de som er farlige, men utilregnelige lovbrytere som bare er plagsomme, men ikke farlige, kan i dag ikke ilegges en særreaksjon.

I tilknytning til de nye særreaksjonene har det blitt reist spørsmål i forhold til lovovertredere som ikke anses for å være strafferettslig tilregnelig, men som heller ikke er syke nok for tvunget psykisk helsevern. Lov­overtredelsene er heller ikke så alvorlige at noen av de strafferettslige særreaksjonene er aktuelle overfor denne gruppen.

Helsedepartementet vil bidra til å iverksette nødvendige og hensikts­messige tiltak for denne gruppen. På generell basis vil departementet vise til Opptrappingsplanen for psykisk helse som er besluttet forlenget til 2008. En sentral målsetning er å bidra til å redusere forekomsten av psykisk sykdom i befolkningen, uttrykt ved redusert antall nye syke og redusert forekomst av psykisk sykdom, samt bidra til å redusere de negative konsekvensene av psykisk lidelse. Bedret tilgjengelighet til tjenestene er en gjennomgående målsetning, slik at de som trenger hjelp skal få hjelp på et tidligere tidspunkt.

Helsedepartementet vil også i samarbeid med Justisdepartementet få kartlagt problemets omfang og nærmere innhold. En større kunnskap om denne gruppen vil sette oss i stand til å kunne sette inn konkrete og hensiktsmessige tiltak for å forebygge problemene. Endelig ser Helsedepartementet at det kan bli nødvendig å foreta endringer av sær­reaksjons­ordningen hjemlet i straffeloven. Dette arbeidet vil imidlertid være forankret i Justisdepartementet.”