Historisk arkiv

Fiskeri- og havbruksteknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen talte torsdag 4. november på et seminar om fiskeri- og akvakulturteknologi i Ho Chi Minh-byen i Vietnam. To dager tidligere deltok han på et lignende seminar i Hanoi. (04.11.04)

Fiskeri- og havbruksteknologi

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen talte torsdag 4. november på et seminar om fiskeri- og akvakulturteknologi i Ho Chi Minh-byen i Vietnam. To dager tidligere deltok han på et lignende seminar i Hanoi.

Ludvigsen la særlig vekt på nødvendigheten av bærekraftige fiskerier og utvikling av teknologi som kan ta best mulig vare på fisken fra den fanges til den landes og presenteres i markedene. Slik kan verdien av fisken økes. Ludvigsen påpekte også behovet for en økt og bærekraftig akvakulturproduksjon og viste til at norskutviklet akvakulturteknologi allerede er blitt en eksportvare. Norsk oppdrett drar nå fordeler av vår langsiktige satsing på avlsprogram, fiskehelse, ernæring og fôr, utstyrsektoren og kystsoneplanlegging.

Svein Ludvigsen understreket verdien av å videreutvikle den norsk-vietnamesiske samarbeidet innen fiskeri og havbruk, ikke minst innen kompetanse og teknologi.

Fiskeri- og kystministers tale