Historisk arkiv

Fiskeri- og kystministeren til Roma på FAOs fiskeriministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Ulovlig fiske i internasjonalt farvann og bistand til gjenoppbygging av fiskeri- og havbruksnæringen i land rammet av tsunamien står i fokus når fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen deltar på FAOs fiskeriministermøte i Roma den 12. mars. Fiskeriministere fra mer enn 50 land deltar.(10.03.05)

Pressemelding

Nr.: 12/2005
Dato: 10.03.05

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Willimas, tlf. 90 02 44 46

Fiskeri- og kystministeren til Roma på FAOs fiskeriministermøte

Ulovlig fiske i internasjonalt farvann og bistand til gjenoppbygging av fiskeri- og havbruksnæringen i land rammet av tsunamien står i fokus når fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen deltar på FAOs fiskeriministermøte i Roma den 12. mars. Fiskeriministere fra mer enn 50 land deltar.

FAOs fiskeriministermøte skal se på tsunamikatastrofens innvirkning på fiskeri- og havbruksnæringen i de rammede landene og diskutere hvordan FAO videre skal yte bistand til gjenoppbyggingen av næringen. Videre skal fiskeriministerne diskutere problematikken rundt ulovlig, uregistrert og uregulert fiske i internasjonalt farvann, herunder hvordan sporingssystemer kan bidra til å bekjempe dette fisket.

- FAOs fiskeriministermøte tar opp to svært viktige saker. FAOs plan for bistand til gjenoppbygging av fiskeri- og havbruksnæringer i rammede land, gir fiskerinasjoner muligheten til å koordinere og målrette bistandarbeidet etter tsunamien, sier fisker- og kystminister Svein Ludvigsen. Norge har her bidratt med betydelige midler for å sette FAO i stand til å koordinere gjenoppbyggingsinnsatsen på fiskeri- og havbruksområdet.

- Videre er ulovlig, uregistrert og uregulert fiske en trussel mot bærekraftig forvaltning av verdens fiskebestander. Det er derfor viktig at FAOs fiskeriministere diskuterer problemet og hvilke grep som bør tas for å bekjempe dette fisket, sier Svein Ludvigsen. Norge har her gått i bresjen både for å få på plass globale retningslinjer for flaggstatenes kontroll med egen fartøy og havnestatenes kontroll med landinger.

Under oppholdet i Roma skal fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen også ha samtaler med FAOs generalsekretær Dr. Jacques Diouf, med EU-presidentskapet, Canadas minister for naturressurser og for fiskeri og hav, samt Sør-Koreas nye minister for fiskeri- og maritime spørsmål.