Historisk arkiv

Ministermøte i Skottland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen møter Skottlands fiskeriminister Ross Finnie i Edinburgh mandag 17. og tirsdag 18. januar. Tema for samtalene er særlig spørsmål knyttet til fiskeriforvaltningen i Nordsjøen og lakseoppdrett.(17.01.05)

Pressemelding

Nr.: 4/2005
Dato: 17.01.05

Kontaktperson:

Informasjonsrådgiver Sigbjørn Larsen mobil 97 62 46 78

Ministermøte i Skottland

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen møter Skottlands fiskeriminister Ross Finnie i Edinburgh mandag 17. og tirsdag 18. januar. Tema for samtalene er særlig spørsmål knyttet til fiskeriforvaltningen i Nordsjøen og lakseoppdrett.

- Skottland og Norge har mange felles utfordringer og politisk dialog er nødvendig for å fremme en bedre forståelse mellom landene. Jeg håper derfor at samtalene vil bidra til å bedre samarbeidet mellom Skottland og Norge ytterligere, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.

Når det gjelder fiskeri, er situasjonen for flere viktige bestander i Nordsjøen bekymringsfull. Spesielt gjelder dette torskebestanden. Det har derfor de seneste år blitt innført store begrensninger i fisket, hvilket har særlig store konsekvenser for Skottland. I denne forbindelse vil de to ministre drøfte spørsmål av gjensidig interesse knyttet til forvaltningen av bunnfisk i Nordsjøen, herunder langsiktige forvaltningsplaner og EUs utkastpåbud.

Både forvaltningen av bunnfisk og pelagiske fiskeslag som makrell i Nordsjøen byr på betydelige utfordringer knyttet til kontroll og håndhevelse. -Skottland er en helt sentral aktør i forhold til både makrell, sild og andre viktige fiskerier i Nordsjøen, og jeg vil derfor legge stor vekt på en styrking av kontrollsamarbeidet i samtalene med den skotske fiskeriministeren, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.

Andre tema for samtalene vil være knyttet til oppdrett, mattrygghet og EUs nye vanndirektiv.