Historisk arkiv

Norsk-russisk samarbeid om sjøsikkerhet og oljevernberedskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Pressemelding

Fiskeri- kystministeren har i dag 14. juli hatt et møte i det russiske transportministeriet, med bl.a. visetransportminister Sergej Aristov. Her sto det norsk-russiske samarbeidet om sjøsikkerhet og oljevern i fokus. (14.07.05)

Pressemelding

Nr.: 44/2005
Dato: 14.07.2005
Kontaktpersoner:
Avdelingsdirektør Kirsti Henriksen mob.: 91 52 80 12
Rådgiver Atle Tostensen - mob.: 970 82 674

Norsk-russisk samarbeid om sjøsikkerhet og oljevernberedskap

- Jeg er tilfreds med at den russiske visetransportminister Aristov bekrefter at Russland ønsker et tett samarbeid om sjøsikkerhet og oljevernberedskap i nordområdene. Øvelser, trening og teknologisk utvikling er viktig i denne sammenhengen, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.

Fiskeri- kystministeren har i dag 14. juli hatt et møte i det russiske transportministeriet, med bl.a. visetransportminister Sergej Aristov. Her sto det norsk-russiske samarbeidet om sjøsikkerhet og oljevern i fokus.

I samtalen med Aristov la Ludvigsen særlig vekt på sluttføring av en bilateral avtale som grunnlag for sjøsikkerhetsarbeidet i Barentshavet. Avtalen vil gi grunnlag for Barents-VTMIS (Vessel Traffic Management and Information System), og en felles norsk-russisk overvåking av skipstrafikken i nordområdene. Fiskeri- og kystministeren inviterte den russiske transportministeren til Nord-Norge for å undertegne avtalen i løpet av høsten.

Det nære samarbeidet om øvelsen Barents Rescue 2005 i Norge i september sto også sentralt.

En rekke spørsmål knyttet til felles norsk-russisk oljevernberedskap ble diskutert. Av sentrale temaer i dette arbeidet er forskningssamarbeid om oljeforvitring, oljevernutstyr, varslingsrutiner, overvåkingsrutiner og felles øvelser.

- Partene bekreftet det gode samarbeidet og vil fortsette dette innenfor sjøsikkerhet og oljevernberedskap, med fokus på praktiske og operasjonelle spørsmål, sier Svein Ludvigsen.