Historisk arkiv

Svein Ludvigsen: - NRK Troms desinformerer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Det er ikke riktig slik NRK Troms hevder at strukturforslaget vil medføre flytting av kvotegrunnlag fra gruppene under 15 meter til større kystfartøy. Forslaget gjelder kun gruppen 10 til 15 meter, ikke de under 10 meter. Og flytting av kvotegrunnlag fra gruppen 10 til 15 meter vil bli forhindret ved forslaget om en lengdegrense på 15 meter i fartøystørrelse. Ett av poengene med strukturforslaget er nettopp å hindre overføringer til større fartøyer, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.(07.10.05)

Pressemelding

Nr.: 65/2005
Dato: 07.10.05

Svein Ludvigsen: - NRK Troms desinformerer

- Det er ikke riktig slik NRK Troms hevder at strukturforslaget vil medføre flytting av kvotegrunnlag fra gruppene under 15 meter til større kystfartøy. Forslaget gjelder kun gruppen 10 til 15 meter, ikke de under 10 meter. Og flytting av kvotegrunnlag fra gruppen 10 til 15 meter vil bli forhindret ved forslaget om en lengdegrense på 15 meter i fartøystørrelse. Ett av poengene med strukturforslaget er nettopp å hindre overføringer til større fartøyer, sier fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.

- Dette framgår klart og tydelig av pressemeldingen og høringsnotatet som jeg sendte ut sist tirsdag. Derfor er det desinformasjon NRK Troms nå driver med sine oppslag. Og jeg må stille spørsmålet om det er en bevisst vilje til desinformasjon eller det er manglende kunnskap, sier Ludvigsen.

- Å påstå at totredjedeler av dagens sjarkflåte blir borte og erstattet av større fartøyer er meningsløst. Det er 4843 merkeregistrerte fartøyer i gruppen under ti meter. Denne gruppen blir ikke omfattet av strukturordningen. I gruppen 10-15 meter er det 2208 fartøyer, herav knapt 1600 i de gruppene som omfattes av strukturforslaget. Og som sagt, vårt forslag til strukturering innebærer at kvoter ikke kan flyttes ut av denne gruppen.

- Mangelen på innsikt fra NRK Troms sin side understrekes av påstanden om at for eksempel tre kvoter fra ni-metersbåter kan overføres til en tjuefoting, altså til et fartøy på mellom seks og sju meter, avslutter Svein Ludvigsen.