Historisk arkiv

Helseministeren varsler ny strategi for bedre folkehelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Helsedepartementet

- Regjeringen vil i løpet av inneværende år legge frem en ny strategi for bedre folkehelse. Det skal satses mer forebyggende i alle ledd. Sunnere kosthold, mer fysisk aktivitet og forebygging av alkoholmisbruk og tobakksbruk blir hovedelementer i strategien, sier helseminister Dagfinn Høybråten.

Pressemelding

Nr.: 1
Dato: 03.01.02

Helseministeren varsler ny strategi for bedre folkehelse

- Regjeringen vil i løpet av inneværende år legge frem en ny strategi for bedre folkehelse. Det skal satses mer forebyggende i alle ledd. Sunnere kosthold, mer fysisk aktivitet og forebygging av alkoholmisbruk og tobakksbruk blir hovedelementer i strategien, sa helseminister Dagfinn Høybråten i et foredrag i Eidsberg i dag.

Folkehelsestrategien er en oppfølging av Sem-erklæringen, der det heter: "Forebygging er både den enkeltes ansvar og et samfunnsansvar. Bedring av folkehelsen vil gi resultater i form av mindre sykelighet. Samarbeidsregjeringen vil derfor styrke det forebyggende helsearbeidet."

I strategien vil regjeringen bl.a. legge vekt på å vurdere alkohol-, narkotika- og tobakkspolitikken i et helse- og livsstilsperspektiv. Fokus på tiltak som kan redusere sosial og geografisk ulikhet i helse vil stå sentralt. Det skal legges vekt på barn og unges oppvekstvilkår med fokus på viktige arenaer som barnehage, skole, helsestasjon og skolehelsetjeneste. Dessuten vil man finne frem til tiltak som kan sikre innvandrere samme tilgang og kvalitet på helsetjenestene som resten av befolkningen.

- Strategien vil bli presentert for Stortinget som en egen melding til høsten, sa Høybråten.