Historisk arkiv

15 millioner kroner til omsorg ved livets slutt fordelt til 26 tiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Helsedepartementet

Helsedepartementet har fordelt 15 millioner kroner for å styrke tilbudet innen lindrende behandling og omsorg ved livets slutt til prosjekter utenfor sykehus.

Pressemelding

Nr.: 46
Dato: 22.06.2004

15 millioner kroner til omsorg ved livets slutt fordelt til 26 tiltak

Helsedepartementet har fordelt 15 millioner kroner for å styrke tilbudet innen lindrende behandling og omsorg ved livets slutt til prosjekter utenfor sykehus. Årets tilskudd går til etablerte prosjekter som fremdeles er i en oppstartfase (ca 5 mill kroner) og til nye prosjekter (ca 10 mill kroner). Investeringsstøtte og driftsstøtte til nye prosjekter er prioritert.

”Bedre omsorg ved livets slutt er et prioritert område. Det er særlig gledelig at vi gjennom dette sikrer tiltak i områder som til nå har hatt et mangelfullt tilbud”, sier helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen. Det er første gang det blir gitt støtte til tiltak i alle landets helseregioner.

En vurdering av behovene i regionen og i den enkelte kommune har dannet grunnlag for prioritering av type prosjekter. Geografi, befolkningsgrunnlag, samt nærhet til sykehus og sykehjem har betydning for hvilke tilbud det er hensikts­messig og mulig å opprette. Dette er for øvrig i tråd med føringene i NOU 1999:2 ” Livshjelp”.

Samtlige helseregioner har i år etablert, eller videreført, kvalitativt gode prosjekter og får tildelt midler. Helsedepartementet uttrykker i brev til de regionale helseforetakene stor tilfredshet med prosjektene, og særlig med at nye tiltak prioriteres innen helseregionenes ordinære budsjettrammer.

Vedlegg: Oversikt over fordeling av midlene i 2004

Kontaktperson: Statssekretær Jan Otto Risebrobakken, tlf. 22248406