Historisk arkiv

Sykehus-Norge satser på ledelsesutvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Helsedepartementet

Etter at staten fra 2002 overtok sykehusene, er det i regi av Helsedepartementet og de fem regionale helseforetakene gjennomført et pilotprogram for ledelsesutvikling i Sykehus-Norge.

Pressemelding

Nr.: 40
Dato: 04.06.04

Sykehus-Norge satser på ledelsesutvikling

Etter at staten fra 2002 overtok sykehusene, er det i regi av Helsedepartementet og de fem regionale helseforetakene gjennomført et pilotprogram for ledelsesutvikling i Sykehus-Norge. Pilotprogrammet er nå fullført; til sammen 150 ledere fra alle nivåer i helseforetakene har deltatt i programmet. Dette har vært en stor satsing, med til sammen seks samlinger, hver på tre dager.

Hovedformålet med denne satsingen er å gjøre ledelse til et bedre verktøy for å se og møte pasientenes behov, og til å sikre en felles kultur i sykehusene, der pasientenes behov settes i høysetet.

Ved avslutningen av pilotprosjektet, i Stjørdal i dag, opplyste helseministeren at departementet og de fem regionale helseforetakene er enige om å satse sammen på ledelsesutvikling også fremover. Et permanent program for ledelsesutvikling i helseforetakene vil starte i 2005. Dette vil være en overbygning og et supplement til de lederutdanningene og ledelsesprogrammene som skjer i regi av de regionale helseforetakene.

Kontaktperson: Direktør Bjørn Magne Eggen, 22 24 82 93