Historisk arkiv

Helse- og omsorgsdepartementet har ikke foreslått å åpne for bruk av tvang mot barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Det er ikke riktig, slik det er framstilt i medier i dag, at Helse- og omsorgsdepartementet har foreslått å åpne for bruk av tvang mot barn. (07.09.05).

Pressemelding

Nr.: 50
Dato: 07.09.05

Helse- og omsorgsdepartementet har ikke foreslått å åpne for bruk av tvang mot barn

Det er ikke riktig, slik det er framstilt i medier i dag, at Helse- og omsorgsdepartementet har foreslått å åpne for bruk av tvang mot barn.

Helse- og omsorgsdepartementet har fått flere innspill fra fagmiljøene innen barne- og omsorgspsykiatrien om at forbudet mot bruk av tvangsmidler overfor barn og unge under 16 år kan virke mot sin hensikt.

På bakgrunn av dette har Helse- og omsorgsdepartementet i høringsnotatet om revisjon av psykisk helsevernloven bedt om innspill fra høringsinstansene. Høringsfristen går ut 16. september. Departementet har også bedt Sosial- og helsedirektoratet utrede problemstillingen nærmere.

Helse- og omsorgsdepartementet vil ta stilling til en eventuell lovendring når det gjelder bruk av tvangsmidler mot barn på bakgrunn av tilbakemeldingene fra høringsinstansene og utredningen som er bestilt fra Sosial- og helsedirektoratet.