Historisk arkiv

Flere får gifte seg på lørdager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisdepartementet ønsker å gjøre det enklere å gifte seg borgerlig på lørdager. Derfor får domstolene ekstra midler for å kunne gjennomføre en prøveordning med lørdagsvigsler. (13.2.2002)

Pressemelding

Nr.: 6 - 2002
Dato: 13.2.2002
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Ingmar Nestor Nilsen, tlf 22 24 54 52

Flere får gifte seg på lørdager

Justisdepartementet ønsker å gjøre det enklere å gifte seg borgerlig på lørdager. Derfor får domstolene ekstra midler for å kunne gjennomføre en prøveordning med lørdagsvigsler.

- Vi ønsker en publikumsvennlig og serviceinnstilt domstol. Vi vil imøtekomme brukernes ønske om å gifte seg på lørdager og vil derfor gi domstolene økonomisk mulighet til å kunne foreta vielser på lørdager. Den enkelte domstol må selv vurdere om og når de har kapasitet til å tilby lørdagsvigsler, men nå får de ihvertfall dekket kostnadene det medfører, sier statssekretær Jørn Holme (V).

Fra departementet får domstolene dekket utgiftene til å foreta lørdagsvigsler i gjennomsnitt én gang i måneden. Det blir opp til domstolene selv å foreta lokale tilpasninger, men én mulighet kan være at domstolene velger ut enkelte populære lørdager til vielser. Ordningen vil forhåpentligvis føre til at domstolene får frigjort noen ressurser til dømmende virksomhet i løpet av ukedagene, avslutter Holme.