Historisk arkiv

KRÅD nye på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD) presenteter sitt nye nettsted. KRÅD er regjeringens spesialorgan for forebygging av kriminalitet. KRÅD er faglig uavhengig, men organisatorisk knyttet til Politidirektoratet.(05.11)

KRÅD nye på nett

Det kriminalitetsforebyggende råd presenterer nå sitt nye nettsted:

www.krad.dep.no

KRÅD ønsker å videreformidle og forsterke forebyggende innsatser, som kan brukes også andre steder enn de er prøvd ut. nettstedet vil også presentere aktuell forskning og relevante utredninger. Målet er å gi beslutningstakere et godt grunnlag for å fatte beslutninger.

Det kriminalitetsforebyggende råd har eksistert i snart 23 år. Rådet er regjeringens spesialorgan for forebygging av kriminalitet og oppnevnes i statsråd for tre år av gangen.

KRÅD har alltid vært et faglig uavhengig organ. Tidligere har det rent administrativt vært knyttet til Justisdepartementet, men da departementet ble omorganisert i retning av et mer rent tjenesteorgan for politisk ledelse, ble rådet administrativt knyttet til Politidirektoratet.

Den faglige uavhengigheten er som før. Med dette menes at det er rådet som bestemmer hva som står på dagsorden, og det er rådet som vedtar hvilke felter gitt i mandatet som skal prioriteres.