Historisk arkiv

Mot handel med kvinner og barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Invitasjon til markering 8. mars: Hva har norske myndigheter gjort mot handel med kvinner og barn? - Og hva er hovedfunnene i den første norske empirisk baserte forskningen blant utenlandske prostituerte i Oslo? (04.03)

Pressemelding

Nr.: 14 - 2004
Dato: 04.03.2004

Priv. til red.

Mot handel med kvinner og barn

5 departementer inviterer til markering av Regjeringens handlingsplan mot handel med kvinner og barn. Hva er oppnådd etter et år med Norges første handlingsplan mot det som kalles trafficking?

Presentasjoner ved justisminister Odd Einar Dørum, kommunalminister Erna Solberg, statssekretær Jan Otto Risebrobakken i Sosialdepartementet, politisk rådgiver Ruth Stenersen i Barne- og familiedepartementet og statssekretær Kim Traavik i Utenriksdepartementet.

FAFO vil presentere forskning om utenlandske prostituerte i Oslo. Rapporten "Crossing borders" om trafficking med hovedvekt på forholdene blant østeuropeiske prostituerte i Oslo vil så bli overlevert kommunalministeren for videre oppfølging.

Tid: Mandag 8. mars,kl 10.00 - ca. 11.15

Sted: Akersgate 59, auditoriet (R5)

Trafficking:

Menneskehandel regnes som den tredje største illegale økonomien i verden. Et økende antall kvinner og barn blir fraktet over landegrenser og utnyttet, først og fremst til seksuelle formål men også i ulovlig arbeid.