Historisk arkiv

Nødhjelp til Georgia etter flom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sendte søndag et fly med nødhjelpsmateriell til de flomrammede i Georgia. Materiellet kommer fra Sivilforsvaret, og Norge var det første av en rekke forespurte land som sender nødhjelp. (02.05)

Nødhjelp til Georgia etter flom

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sendte søndag morgen et fly med nødhjelpsmateriell fra Sivilforsvaret, til hjelp for de flomrammede i Georgia. Over 60 landsbyer er isolert og mer enn 3000 mennesker er evakuert, etter en av de verste oversvømmelser i nyere tid.

DSB fikk en forespørsel fra NATO/EADRCC (Euro Atlantic Disaster Response Coordination), og lørdag morgen hadde direktoratet fått aksept fra Utenriksdepartementet om finansiering innenfor en ramme på 2,7 millioner kroner. Norge var dermed det første av en rekke forespurte land som ga positiv tilbakemelding på at det vil bli sendt nødhjelpsmateriell.

– Situasjonen i Vest-Georgia er svært vanskelig etter store nedbørsmengder, som har medført ødelagte veier, jordskred og stans i strømforsyningen. Flere hundre bygninger er ødelagt, og det ventes mer regn. Redningsledelsen har gjennom NATO anmodet om bistand, og de er meget takknemlige for den raske responsen fra norsk side, sier Ragnar Bøe - leder av sivilforsvarsenheten i DSB.

Les mer på hjemmesiden til DSB.

Publisert: 02.05.2005