Historisk arkiv

Vellykket og viktig katastrofeøvelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Øvelser er nødvendig for å bli flinkere til å håndtere reelle kriser. Barents Rescue har bidratt til dette, mener direktør Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Vellykket og viktig øvelse

Øvelser er nødvendig for å bli flinkere til å håndtere reelle kriser. Barents Rescue har bidratt til dette, sier direktør Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Gjennomføringen viser at øvelsen har vært et viktig bidrag til å styrke evnen til å håndtere store kriser i Barentsregionen. Jeg føler at både kommunikasjon, koordinering og samarbeid mellom land og enheter har fungert meget godt, sier Jon A. Lea.

Direktøren for DSB er øverste sjef for rednings- og beredskapsøvelsen Barents Rescue. Han mener øvelsen har vist samfunnssolidaritet i praksis. Planleggingsfasen har gått over to år. I denne tiden har deltakerne blitt kjent med hverandres organisasjoner, planverk og ressurser. Dermed øker sjansen for vellykket samhandling og korrdinering i en reell situasjon.

Barents Rescue har involvert store redningsressurser fra Russland, Finland, Sverige og Norge. 4000 deltakere er i aksjon i Nordkapp og Porsanger kommuner fra 1 – 9. september.

Fakta, nyheter og bilder fra øvelsen på hjemmesiden til Barents Rescue.


Publisert: 08.09.05