Historisk arkiv

Omsorgssenter på Gardermoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap driver et omsorgssenter ved Oslo lufthavn Gardermoen, og har etablert beredskap for å bistå politi og helsetjeneste ved andre norske flyplasser som venter folk fra katastrofeområdene.

DSBs engasjement i forbindelse med katastrofen i Sørøst-Asia

Ved alle landets flyplasser hvor det kan forventes mottak av mennesker fra katastrofeområdene, har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) gjennom Sivilforsvaret etablert beredskap for å kunne bistå helsetjenesten.

Ved Gardermoen, Sola, Torp, Kjevik, Flesland, Værnes, Bodø, Evenes og Tromsø står Sivilforsvaret klar til å rykke ut for å bistå mottaksapparatet, blant annet ved behov for klær og transport.

Omsorgssenter på Gardermoen
Ved Oslo Lufthavn Gardermoen er det etablert et omsorgssenter for de som kommer hjem fra katastrofeområdet og deres pårørende. Senteret er lokalisert i Radisson SAS Airport Hotell. For de rammede som ikke har tilstrekkelig med klær til hjemreisen, er det sendt et parti med 400 feltskjorter og bukser til Thailand.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har fortløpende kontakt med alle Fylkesmannsembetene og ivaretar etatsstyringsansvaret i forhold til Fylkesmannens beredskapsansvar. Det er særlig oppfølging i forhold til de fylker hvor det er flyplasser.

Bistår i Thailand og Indonesia
DSB har sendt en IKT-ekspert og utstyr til Thailand for å bistå i oppbyggingen av et data- og kommunikasjonssenter for FNs hjelpearbeidere. Eksperten inngår i et internasjonalt team fra sekslandssamarbeidet "International Humanitarian Partnership" (IHP), hvor DSB representerer Norge.

I Aceh-provinsen på Sumatra, Indonesia, skal Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap etablere en leir for hjelpearbeidere. I løpet av nyttårshelgen reiser sju norske hjelpearbeidere for å bidra i dette arbeidet. De har med seg 55 tonn utstyr. Teltleieren skal innkvartere 50 hjelpearbeidere fra FN. Den norske leiren settes sammen med en svensk leir, slik totalt 90 hjelpearbeidere kan innkvarteres.

Les merhjemmesiden til DSB